Virágok közt (képgalériával)2016. március 2. (szerda) 19:00 - Városnews/4231_0_300.jpgVirágkiállítás nyitotta meg kapuit a Városi Könyvtárban. Hercska Istvánné Jolika a virágkötő mesterség jeles képviselője, akinek tárlatán hangulatos tavaszi kompozíciókkal találkozhat a közönség. A kiállítás az első állomása a könyvtár új sorozatának, amelynek célja olyan emberek bemutatása, akiknek a hivatásuk a hobbijuk is egyben.

Virágkiállítással köszöntött be a tavasz a Városi Könyvtárban. A tárlatnyitó ünnepségre olyan sokan gyűltek össze, hogy meglehetősen kicsinek bizonyult az intézmény előtere. Az egybegyűltek szavalatokat és fuvolazenét hallgathattak meg, majd ezt követően Dr. Kósné Dargai Rita, önkormányzati képviselő nyitotta meg a kiállítást. Elmondta, nem meglepő hogy ilyen sokan jelentek meg, hiszen nagyon sokan tisztelik Jolika munkásságát.

„Teljes egészében meghajlok az ő szaktudása előtt. Sokszor állok meg a kirakat előtt, mert mindig lenyűgöz az a fajta kreativitás, amivel ő rendelkezik. A természetes anyagok használata, a színválasztás, a kompozíciók megalkotása úgy gondolom, hogy egyedülálló itt a városban” - mondta dr. Kósné Dargai Rita, önkormányzati képviselő.

Jolika 25 évvel ezelőtt kezdte el a virágkötészetet. A növényekkel való foglalatoskodás a hivatása és a hobbija is egyben. Kreativitása, ízlése, harmóniára való törekvése mutatkozik meg az általa megálmodott és bemutatott kompozíciókban, csokrokban és lakásdíszekben. Folyamatosan frissíti szaktudását, nyomon követi az aktuális trendeket, és mindig a természetességet helyezi előtérbe. Pályája egyik legnagyobb kihívásának tekintette, hogy felkérték erre a kiállításra.

„Azt szerettem volna bemutatni, hogy tulajdonképpen a megszokottakhoz képest másfajta kompozíciókat is lehet alkotni. Nem mindennapi csokrokat és  térkompozíciókat készítettem, vagyis azt próbáltam meg bemutatni, hogy mi mindent tudok csinálni” - fogalmazott Hercska Istvánné Jolika, virágkötő.

A tárlaton nemcsak élővirágok láthatók. A tablókon a Jolika által készített fotók is az ő keze munkáját dicsérik. A kiállítás március 31-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási ideje alatt.


231_0_t 231_1_t 231_2_t 231_3_t
231_4_t 231_5_t 231_6_t 231_7_t
231_8_t 231_9_t 231_10_t 231_11_t
Vissza