Könyvbemutató (képgalériával)2015. november 26. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/3911_0_300.jpgÚj verseivel mutatkozott be Dubniczky István a Városi Könyvtárban. Debrecen és Kazincbarcika után most az ózdiak is megismerhették költői gondolatait. A „Szabálytalan sorok” címet viselő kötet bemutatóján a Szeretet Gyermekei Alapítvány Szép Szó Irodalmi Körének tagjai is közreműködtek.

Dubniczky István fiatalkora óta versekben fogalmazza meg gondolatait, benyomásait a világ történéseiről. Az amatőr költőnek 2008-ban jelent meg első kötete „Igértem verseket” címmel és azóta ismét összegyűlt egy újabb kötetre való. A „Szabálytalan sorok” című gyűjtemény egyfajta lenyomat az alkotó életének elmúlt 15 évéről.

„Tematikákba gyűjtöttem a verseket, és ezek a tematikák tulajdonképpen egy-egy emberi életszakasznak, vagy egy-egy emberi hozzáállásnak, az élethez való hozzáállásának a szempontjai. Ilyen a Lobogás, vagy a Csodák és ilyen a Karc is” - mondta Dubniczky István, amatőr költő.

Dubniczky István ismerősei révén került kapcsolatba az ózdi irodalmi csoporttal. A kör tagjai a könyvbemutatón is közreműködtek, a versek nagy részét az ő előadásukban hallgathatta meg a közönség. Az alkotó rövid önéletrajzát Fazekasné Szabján Erika a helyi irodalmi csoport elnöke ismertette, majd ezt követően Szalay Anikó beszélgetett vele.

„Amikor olvastam a verseket, akkor meg-megálltam, elgondolkodtam, mert az én elképzelésemmel, világképemmel is megegyeznek. A gondolatai tulajdonképpen mindenki gondolatai. Azért is szerettem meg ezeket a verseket, mert annyira tiszták, szépek, érthetőek, világosak. Mindenkihez szólnak mindenről és éppen ezért is ajánlom mindenkinek, aki szereti a verseket” - fogalmazott Szalay Anikó, a Szép Szó Irodalmi Kör tagja.

A verseskötet érdekessége, hogy a költő lánya Dubniczky Zsuzsa készítette hozzá az illusztrációkat. Az alkotó könyvével megajándékozta a Városi Könyvtárat is, így az érdeklődők ezentúl onnan is kikölcsönözhetik.


911_0_t 911_1_t 911_2_t 911_3_t
911_4_t
Vissza