Új kötet 2015. október 20. (kedd) 19:00 - Kultúranews/3791_0_300.jpgÚj kötetét mutatta be Gál Zoltán. Az „Isten éltessen hazám!” című írásában a hazaszeretetről és a vallás fontosságáról beszél. A könyv az író szerint hiánypótló alkotás, egy olyan tudásanyag, amelyre minden korosztálynak szüksége van. A kötet ünnepélyes bemutatóját élőzenével és idézetekkel színesítették a Városi Könyvtárban.

Teltház várta Gál Zoltán legújabb könyvének bemutatóját a Városi Könyvtárban. A nyugdíjas pedagógus négy verseskönyv és egy szerelmes regény után „Isten éltessen hazám” címmel jelentkezett új írással.

A mű egyfajta összefoglalása annak, amit az író Magyarországról gondol, és érez. A könyvben nemcsak az ő írásai szerepelnek, a témában megkeresett több egyházi méltóságot, akik főbb ünnepeinkről elmélkednek. Egy év alatt készült el az új kötet. Gál Zoltán azt mondja, azért kezdett bele, mert megdöbbentette, milyen sokan nem ismerik nemzeti jelképeinket, egyházainkat, és Magyarország gyönyörű tájait.

„Úgy gondolom, hogy ezzel a könyvvel egy hiányt pótolunk. Egy olyan hiányt, amire a mai világban minden gyermeknek, és minden felnőttnek is szüksége van. Szerettük volna az alkotótársakkal együtt csokorba szedni, mint egy virágcsokrot összefoglalni, mindazt, ami magyar. Úgy gondolom, hogy Magyarországon ettől magyarabb könyv nincs" - mondta Gál Zoltán.

Az ünnepélyes könyvbemutatót Kocsik László kísérte élőzenével, Bundzik Attila református lelkész pedig közös éneklésre buzdította a közönséget. Gál Zoltán verseit ózdi diákok szavalták el.

A könyvben nemcsak a főbb magyar ünnepek és a hazaszeretetről szóló versek, írások szerepelnek. A kötet sorra vesz harminchét kegyeleti és zarándokhelyet is, ahova érdemes ellátogatni.

Vissza