Mesevilág (képgalériával)2015. október 8. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/3754_0_300.jpgTelegdi Ágnes írónővel találkozhattak a gyerekek a Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Részlegében. A foglalkozás rendhagyó biológia óra is volt egyben, hiszen a meghívott vendég nemcsak a mesék világába kalauzolta el a gyerekeket, hanem ismeretterjesztést is nyújtott nekik az állatokról.

Madárhangok, természetfotók és állatmesék. Ezek voltak a főszereplői Telegdi Ágnes kisiskolásoknak szóló előadásnak. Az írónő, aki pedagógus is egyben, hosszú idő óta foglalkozik a természetfotózással és mindezt beépíti történeteibe is. Célja az, hogy az élővilág védelmére és a könyvek szeretetére buzdítsa a gyerekeket.
        
„A legnehezebb a gyerekeket arra csábítani, hogy üljenek le, egy picit vonatkoztassanak el a környezetüktől és olvassanak. Ez egy teljesen új világ. Amit a mi korosztályunk megélt – mert sokkal kevesebb tévé volt, nem volt számítógép és ez egy olyan csodálatos varázslatos világ, amit nagyon szeretném, ha ők is megélnének. Most egy picit csábítgatni kell őket, sok képpel, én most ugye madárhangokkal is hívom fel a figyelmet, hogy mindezt utána el is tudják olvasni” - mondta Telegdi Ágnes.

Az Őszi Könyvtári Napokhoz és az Állatok Világhetéhez kapcsolódó előadáson a város 3 általános iskolájának diákjai vettek részt. Telegdi Ágnes a cinkékről és a vidrákról mesélt nekik. A gyerekek többsége gyakori vendége a könyvtár hasonló foglalkozásinak és minden egyes ilyen találkozás érdekes alkalom számukra.

„Megismerjük a könyv íróját, hogy hogyan készült a könyv és majd biztos, hogy kedvet kapunk a könyveihez” - nyilatkozta Gálik Réka.

Az írónő könyvei elsősorban a 6-10 éves korosztályt célozzák meg. Művein keresztül most is megpróbált kedvet csinálni a természetjáráshoz és hallgatóságát bevonva közvetlen élményszerzésre ösztönözte a gyerekeket.


754_0_t 754_1_t 754_2_t 754_3_t
Vissza