Történelmi látogatás (képgalériával)2015. szeptember 2. (szerda) 19:00 - Városnews/3630_0_300.jpgTörténelminek nevezte mai látogatását Thürmer Gyula. A Munkáspárt elnöke megnézte Ózd patinás épületeit, és a város polgármesterével is beszélgetett. A találkozón szóba kerültek a helyi aktuális ügyek, és több együttműködési pontot is találtak a felek. Thürmer Gyula úgy fogalmazott, nem volt még példa arra, hogy a Munkáspárt vezetője Jobbikos városvezetővel üljön le beszélgetni.

A Városi Múzeumnál kezdte látogatását Thürmer Gyula. A Munkáspárt elnöke rendszeresen járja az országot, találkozik a szervezet képviselőivel, és beszélget az emberekkel.

A séta az Ózdi Művelődési Intézmények Olvasójában folytatódott, ahol a művelődési ház igazgatója kalauzolta végig a vendégeket. Pappné Szalka Magdolna beszélt az épület történetéről, valamint kitért napjaink kulturális életére is.

A látogatás során a város polgármesterével is találkozott Thürmer Gyula. Janiczak Dávid irodájában fogadta a vendégeket. A Munkáspárt elnöke Ózd aktuális helyzetéről tájékozódott, de szóba kerültek az országos politikával kapcsolatos témák is. A 26 éves múlttal rendelkező szervezet elnöke többször járt már Ózdon, de a mai találkozót történelminek nevezte.

„A Munkáspárt elnöke egy olyan városban tesz most látogatást, ahol a Jobbik adja a polgármestert, ilyenre nem volt példa az elmúlt időszakban. Arra sem volt példa, hogy a Munkáspárt elnöke egy nagyváros Jobbikos polgármesterével találkozna. De történelminek tartom én a találkozót abból a szempontból is, hogy mindketten megerősítettük a mai válságos magyar és európai viszonyok között új politikai gondolkodásra van szükség" - nyilatkozta a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula.

A pártelnökkel való párbeszédet Ózd polgármestere is hasznosnak érezte, hiszen a két szervezet programjában több cél is közös. Ezek mentén pedig az együttműködés is biztosított lehet.

„Egy bemutatkozó látogatásra jöttek ők, elmondta, hogy milyen tervekkel állnak a jövőben a Munkáspárt színeiben, és érdeklődött a városban eddig elért eredményekről. Én ezekről őt tájékoztattam, mint ahogy a nyilvánosságot is mindig tájékoztatom, ő pedig szintén elmondta a saját álláspontjukat. Arról biztosított, hogy olyan közös érdekek mentén, amik a várost szolgálják, mindig mellettünk fognak állni, de természetesen, ha olyan helyzet van, akkor a kritikát is megfogalmazzák velünk szemben" - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A Munkáspárt vezetője ózdi programja után a környező településekre is ellátogat, hiszen szerinte a pártelnöki látogatások azoknak az embereknek szólnak, akiknek a nehézségeit átérzik.


630_0_t 630_1_t 630_2_t 630_3_t
630_4_t 630_5_t 630_6_t 630_7_t
630_8_t 630_9_t 630_10_t 630_11_t
630_12_t 630_13_t 630_14_t 630_15_t

 

 

Vissza