Nyári kánikula2015. július 20. (hétfő) 19:00 - Aktuálisnews/3495_0_300.jpgVízosztással enyhítették a hőséget Ózdon. A belváros forgalmas pontjain ásványvizet kaptak a járókelők. A szombati piac nap után sokan kerestek enyhülést a Városi Strandon, ahol a déli órákban már több mit ötszázan hűsöltek. A látogatók száma végül szombaton és vasárnap is átlépte a nyolcszázat.

A hétvégi enyhítő zivatar előtt még árnyékban is meghaladta a hőmérséklet a 30 fokot. A kiadott hőségriadó ellenére szombaton forgalmasak voltak a város utcái. A bevásárlást intéző embereknek a város több pontján is vízosztással segített elviselni a forróságot a városvezetés.

A strandon mindkét csúszda teljesen kihasznált volt, a nagy meleg ellenére többen napoztak a medencék szélén, de sokan hűsöltek az árnyékban is. Az ózdiak mellett több strandoló is a határon túlról érkezett.

Kovácsék rendszeres látogatói az ózdi strandnak, ahogyan a családfő elmondta, minden nyáron visszatérnek Ózdra, nemcsak mint bevásárló turisták, hanem mint strandolók is. Már délelőtt is sokan hűsöltek a vízben, az erős UV sugárzás ellen naptejjel védekeztek, de többen az árnyékban pihentek. A bejáratnál pedig folyamatosan érkeztek a vendégek.

Egy órakor szinte lehetetlen volt parkolni, annyian voltak, a medencékben közel 500 hűsöltek. A látogatók száma végül mind szombaton, mind pedig vasárnap átlépte a nyolcszáz főt. Bár ez is kiemelkedőnek számít, a legtöbben mégsem most, hanem az első hőségriadó alkalmával látogattak el a fürdőbe.

Vissza