Irodalmi verseny2015. május 13. (szerda) 19:00 - Kultúranews/3265_0_300.jpgMegyei versenyen szerepeltek sikerrel ózdi diákok. A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár irodalmi vetélkedőjén eddig két fordulót kellett teljesíteniük az alsó tagozatos tanulóknak. Ózdról összesen tizenhét csapat indult el. A vetélkedő első részét helyesen megoldó gyerekek könyvjutalmat kaptak.

Közösen vették át a feladatlapokat a gyerekek és a könyvtárosok. Március elején érkezett a felhívás a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárból egy irodalmi vetélkedőre. A két írásbeli forduló során a mai magyar kortárs irodalomból kellett meséket, verseket olvasniuk, és az ezekkel kapcsolatos feladatokat megoldaniuk az alsós diákoknak. Borsod megye összes iskoláját meghívták a játékra.

„A mi városunk ismételten kitett magáért, hiszen tizenhét csapattal nevezetünk be erre a versenyre. 9 csapatot indított a Vasvár Úti Általános Iskola, 3 csapatot a Bolyky Tamás Általános Iskola, és 5 csapattal jelentkezett az Újváros Téri Általános Iskola" - nyilatkozta Findura Judit, könyvtáros.

A csapatokat négyen alkották, harmadikos, negyedikes diákok vettek részt a versenyen. A feladatok között volt rímpár keresgélés, és irodalmi keresztrejtvény is.

„Volt egy olyan, még az első részben, amikor kirakni kellett és felállítani a sorrendjét a Pöttyös Panninak. Az szerintem egy kicsit nehéz volt. Nekünk úgy sikerült megoldani, hogy kivágtuk a kártyákat és beillesztettük" - mondta Török Luca Rozanna.

A feladatok megoldása során sok diák arra is rájött, mi a verseny igazi célja.

„Ez arról szólt, hogy minél többet olvassunk, és rávezessenek arra, hogy sokat olvassunk" - nyilatkozta Kozma László.

A játékot elindító miskolci megyei könyvtár minden olyan csapatnak, aki sikerrel teljesítette az első fordulót könyveket ajándékozott. Így a gyerekek Berg Judit és Bosnyák Viktória műveit vehették át.

„Szerintünk megérdemeljük, mert tényleg nagyon sokat dolgoztunk ezért, és tényleg a felkészítő tanárok is sok mindent tettek bele. Csapattal küzdöttünk, és nagyon örülök, hogy a csapattársaim is együtt dolgoztak velünk" - fogalmazott Kubics Brigitta.

A verseny döntője június 8-án lesz, azt már szóban kell teljesíteniük a diákoknak. A fődíj egy balatoni nyaralás.

Vissza