Internet Fiesta (képgalériával)2015. március 20. (péntek) 19:00 - Kultúranews/3093_0_300.jpgKépzőművészeti kiállítással indult el az idei Internet Fiesta a Városi Könyvtárban. A már több éves hagyománnyal rendelkező egyhetes programsorozat központi témája ebben az esztendőben a család és a környezetünk bemutatása, így a most megnyitott tárlaton túl az érdeklődők Csokvaomány történelmi múltját, valamint a családfakutatás rejtélyeit is megismerhetik.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskola zenetagozatos növendékeinek rövid műsora nyitotta meg a Városi Könyvtárban az Internet Fiesta idei első rendezvényét. A képzőművészeti tárlatot dr. Kósné Dargai Rita ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Az önkormányzati képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott: az alkotás legnagyobb öröme a másoknak való örömszerzés.

„Amikor alkotunk, akkor tulajdonképpen megtervezünk. Gyűjtögetünk ötleteket, anyagokat, majd elkezdjük a kivitelezést és miközben mindezt végezzük, mindig valakire, vagy valakikre gondolunk. Arra vagy azokra a személyekre, akiknek ezek az alkotások készülnek” - mondta dr. Kósné Dargai Rita, önkormányzati képviselő.

Az egyhetes programsorozat központi témája idén a család és a környezetünk. Ebbe a körbe beletartoznak mindazon értékek is, amelyeket családtagjaink saját kezűleg készítenek el. Az ÓMI Városi Könyvtár Nyugdíjas Klubjának tagjainak alkotásai pedig már a világhálón is megtalálhatóak.

„Én egész fiatal korom óta kézimunkáztam, horgoltam. Kötöttem a gyerkőcöknek, mikor kicsik voltak, kabátot, nadrágot, sapkákat. Az unokáim is hordták azokat a ruhákat, amelyeket én kötöttem, horgolgattam. Úgyhogy nagyon régóta foglalkozok ezzel, nagyon szeretem” - nyilatkozta Hevér Zoltánné.

Az Internet Fiesta programjának kialakításában az óvodásokra, az iskolásokra és a város felnőtt lakosságára is gondoltak a Városi Könyvtár munkatársai. Az érdeklődők megismerhetik majd Csokvaomány történelmi múltját és bepillanthatnak a családfakutatás rejtelmeibe is.

„Ma már a könyvtári világhoz, a tudás világához, a szórakozás világához hozzátartozik az internet világa. Ki kell használnunk, ki kell egészítenünk a nálunk fellelhető tudást az internet adta lehetőségekkel” - fogalmazott Jakab Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár vezetője.

Az ózdi Internet Fiesta online játékot is magában foglal. A Városi Könyvtár internetes oldalán megtalálható totó kitöltésével a felnőttek a kistérség épített és természeti értékeiről szerezhetnek bővebb információkat, a gyermekeknek pedig a családi kapcsolatokkal, úri rendekkel és rangokkal kapcsolatot feladványt szerkesztettek. A megfejtéseket március 26-ig lehet beküldeni, a nyerteseket e-mailban értesítik.


093_0_t 093_1_t 093_2_t 093_3_t
093_4_t 093_5_t
Vissza