Ez történt a héten…2012. január 29. (vasárnap) 08:00 - Aktuálisnews/305_0_300.jpgCsikai Sándor természetfotóiból nyílt kiállítás a Városi Könyvtárban. Közel négyszáz 8. osztályos írta Ózdon a központi középiskolai felvételit. Sikeres képzés befejezése az Olvasóban. Régen látott sok csapat az öregfiúk teremtornáján.

Hitvallás

Csikai Sándor fotóiból nyílt kiállítás a Városi Könyvtár előcsarnokában. A zeneiskola pedagógusának érdeklődése 18 évvel ezelőtt fordult a fotózás felé. Fényképein nemcsak a természetjárás iránti szenvedélyét, hanem élete hitvallását is megörökíti. Első önálló tárlatán téli tájképeit és természetfotóit mutatja be a nagyközönségnek. A kiállításon látható téli tájképek első sorban a Bükk-hegység szépségeit örökítik meg, a természetfotók pedig inkább környezetünk apróbb részleteit, és a pillanat szépségét ragadják meg. A képi látványt a bibliai idézetek teszik még teljesebbé. A tárlat március 28-ig tekinthető meg a Városi Könyvtár nyitvatartási ideje alatt.

Központi felvételi

Ózdon közel 400 nyolcadik osztályos diák írta meg a központi középiskolai felvételit. A két feladatlap pontszáma csak az első állomása a felvételi rendszernek, mert évek óta egyre nagyobb a túljelentkezés a helyi középiskolákban.  A Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola és a József Attila Gimnázium együttesen körülbelül 210 férőhellyel rendelkezik.

Tanúsítvány

Az Ózdi Művelődési Intézmények Ózdi Nők-Munka-Család elnevezésű projektben résztvevők akkreditált képzésük befejezéséhez érkeztek el. A két éve tartó és idén márciusban befejeződő program fókuszában a gyesen, gyeden lévő kismamák munkába való visszatérésének megkönnyítése áll. A 4 hónapig tartó képzés ideje alatt az anyukák üzleti tervet írtak, rendezvényt szerveztek, digitális portfóliót készítettek, valamint rengeteg olyan élménnyel és tudásanyaggal gazdagodtak, ami a jövőre nézve előbbre viszi majd őket.

Téli Kupa

14 csapat nevezett be az öregfiúk téli teremlabdarúgó tornájára. A Városi Sportcsarnokban újra láthatták a szurkolók az Ózdi Kohászt, de pályára léptek többek között Domaháza, Tarnalelesz, Hangony és Edelény egykori futballistái is, de több amatőr baráti társaság is rúgta a bőrt a selejtezőkön. A benevezett csapatokat két ötös és egy négyes csoportba sorsolták a szervezők.

Vissza