EFI Szűrőnap2015. február 9. (hétfő) 14:26 - Egészségnews/2971_0_300.jpgA megfázásos betegségek megelőzésében nyújtott segítséget az ózdi Egészségfejlesztő Iroda mai előadása. A Civil Házban megtartott szűrőnap vendégelőadója a bükki füvesember munkatársa Lakatos Márk volt, aki a gyógynövények megelőző szerepéről, és a felső légúti betegségek hatékony kezeléséről beszélt előadásában.

A Civil Házban várták ma délelőtt az érdeklődőket az Egészségfejlesztő Iroda munkatársai. A szűrőnapot a mozgáskorlátozottak ózdi egyesületével közösen szervezték. Az előtérben a már megszokott egyszerű vizsgálatokat vehették igénybe az érdeklődők: mint pl. a vérnyomásmérést, a vércukor szint ellenőrzés.

„Hasznosnak tartom ezeket a szűréseket, hiszen nekünk fontos az egészségünk megőrzése. Itt pedig képet kaphatunk a vérnyomásunkról, a vércukorszintünkről" - mondta Begezi Tiborné.

A szűrőnap részeként egy előadást is meghallgathattak a résztvevők, a gyógynövények egészségmegelőző hatásáról Lakatos Márk beszélt a hallgatóságnak. Az EFI rendszeres vendégelőadójaként ma a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek segített eligazodni a gyógynövények világában. Valamint a megfázásos megbetegedések hatékony otthoni kezeléséhez nyújtott segítséget. Előadásában kiemelte, a gyógynövények használatakor is fontos az egyeztetés a kezelőorvossal, vagy a gyógyszerésszel.

„Ha már megvan a baj, a gyógynövények kiegészítő terápia részei lehetnek, Természetesen jellemző a magyar lakosságra, hogy először megpróbálja saját magát kezelni; ebben segíthetnek a gyógynövények. De nagyon fontos, hogy amennyiben a tünetek nem múlnak néhány napon belül, feltétlenül fel kell keresnie az orvost" - fogalmazott Lakatos Márk.

A bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi munkatársa több olyan gyógynövényt és fűszert is megemlített előadásában, amivel hatékonyan csillapíthatók a megfázás tünetei. Ezekről és a szív- és érrendszeri betegségekben használható gyógynövényekről Apropó magazinunk Egészségpercek rovatában láthatnak majd bővebb összefoglalót.

Vissza