Könyves karácsony2014. december 4. (csütörtök) 14:22 - Híreknews/2789_0_300.jpgOlvasóival együtt nyitotta meg az Advent időszakát a Városi Könyvtár. A meghitt ünnepségre azokat a könyvbarátokat várták, akik egész évben segítették az intézmény mindennapjait. A programon az intézmény vezetője megköszönte partnereinek a közös munkát, a helyi középiskolások pedig különleges előadással kedveskedtek a megjelenteknek.

Zenével indult a Városi Könyvtár karácsonyváró ünnepsége. A díszterem megtelt azokkal a könyvtárbarátokkal, támogatókkal, akik évről évre segítik az intézmény munkáját. A mára hagyományossá vált rendezvényt az olvasók is nagyon várták már.

„Ez egy nagyon nagyon szép dolog, mert már ilyen idős korban ez egy nagyon nagy ajándék" - nyilatkozta Molnár Istvánné.

A programban a Városi Könyvtár dolgozói köszöntötték versekkel a vendégeket, és fellépett a II. János Pál Katolikus Általános Iskola blockflöte együttese is. A Könyvtár vezetője köszönetet mondott az elismerő szavakért, támogató jelenlétért a programokon. Jakab Krisztina visszaemlékezett a kezdetekre is. Azt mondta maguk sem gondolták volna, hogy mikor négy évvel ezelőtt először tartották meg a Könyvtárbarátok karácsonyát, a rendezvénnyel hagyományt teremtenek.

„Akkor olyan nagy sikere volt, és úgy vettük észre, hogy igénylik is az emberek. Ezt Advent első időszakában  szoktuk megrendezni, ez kicsit kapu is erre az időszakra. Ez talán mindenkinek az első olyan rendezvénye, amikor az Advent időszakába belépünk, kicsit elcsitulunk, kicsit megállunk, és felkészülünk az ünnepekre" - fogalmazott Jakab Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár intézményvezetője.

A Könyvtárbarátok Karácsonyát a Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola diákjainak műsora tette teljessé. A tanulók a Kis gyufaáruslány történetét dolgozták fel. A program zárásaként pedig a Városi Könyvtár dolgozói egy közös dallal köszöntötték a vendégeket, megnyitva ezzel az adventi időszakot, és az ünnepi készülődés heteit.

Vissza