Negyvenkilenc nap2014. október 16. (csütörtök) 12:57 - Kultúranews/2647_0_300.jpgNegyvenkilenc évesen negyvenkilenc napon át zarándokolt Hullan Zsuzsa, a Vígszínház művésze. Az El Caminón megtett közel ezer kilométerről könyvet is írt, melyet a Városi Könyvtárban mutatott be. Az érdeklődők részleteket hallhattak a Bakancskoptató című nemrég megjelent kötetből, és a művésznő képes élménybeszámolót is tartott a közönségnek.

Csak a legszükségesebbeket pakolta hátizsákjába Hullan Zsuzsa, amikor elindult az El Caminóra. A zarándokútra negyvenkilenc napot szánt, minden egyes életévéért egy napot. Élményeit egy könyvben is megírta, ezt mutatta be a Városi Könyvtárban az érdeklődőknek.
A színművész családias hangulatban tartotta meg képes élménybeszámolóját. Azt mondta, nem volt olyan meghatározó pillanat, amikor eldöntötte, hogy elindul. Egy régen olvasott könyv inspirálta már hosszú ideje. Bakancskoptató című könyvének bemutatóján mesélt a csaknem ezer kilométeres út viszontagságairól, a táj szépségéről, az őt körülvevő emberekről. Megmutatta hogyan ettek, hogyan aludtak, és a fizikai megpróbáltatás mellett arról is beszélt, mit adott neki lelkileg a zarándoklat: „Az egész könyv is erről szól, ahogy negyvenkilenc napon keresztül gyakorlatilag az életem minden egyes évéért minden egyes napot az úton voltam. Ez alatt a negyvenkilenc nap alatt annyira sok minden történt velem, aminek a hozadéka mind benne van a könyvben. Ha valaki végigjárja velem ezt az utat azáltal, hogy elolvassa ezt a történetet, szerintem saját maga is rá fog jönni arra, hogy mit tud változtatni, vagy mi mindenben változtatta meg ezalatt a negyvenkilenc nap alatt amíg velem tartott ezen az úton.”
Hullan Zsuzsa azt a bakancsot is elhozta, amiben végigjárta a zarándokutat. Azt mondja, azóta került bele még jó pár kilométer, és a következő útjaira is ebben indul majd el. A könyvbemutató végén az érdeklődők kérdezhettek is tőle, a legtöbben arra voltak kíváncsiak, elindulna-e még egyszer.

Vissza