A biztonságos közlekedésre oktattak2014. október 15. (szerda) 14:45 - Oktatásnews/2644_0_300.jpgA biztonságos közlekedésre oktattak gyerekeket a Városi Könyvtárban. A játékos foglalkozáson az óvodások megismerkedhettek az egyes járművekkel, és azt is megtanulhatták, mire kell odafigyelni a mindennapi gyalogos közlekedés során. A program része volt az Országos Könyvtári Napok rendezvényeinek.

Jelmezbe öltöztek a Városi Könyvtár dolgozói, így várták az Alkotmány Úti Óvoda egy csoportját. A gyerekek rövid tanakodás után kitalálták, milyen állatokkal fognak játszani a mai délelőtt során.
A rövid ismerkedés után egy mondóka ritmusára vonultak be az ovisok a Gyerekkuckóba, hogy ott folytassák a játékos délelőttöt. A téma a biztonságos közlekedés volt. A könyvtárosok a Közlekedj okosan! című népszerű oktatófilm szereplőiként bukkantak fel. Cicus és Kutyus a mindennapi közlekedési szabályokra oktatták a gyerekeket. Kutyussal együtt tanították meg Cicusnak, hogy a zebránál mindkét irányba alaposan körül kell nézni, mielőtt lelépnénk. Színes szalagokat is kaptak a kezükre, hogy könnyebben megkülönböztessék az oldalakat.
A Városi Könyvtár az iskolák, óvodák oktatási anyagaihoz kapcsolódva rendszeresen tart játékos foglalkozásokat a gyerekeknek. A biztonságos közlekedés is olyan téma, amelynek alapjait már kicsi korban el kell sajátítani.
„Nagyon fontos, hogy megtanulják azt, hogy mielőtt lelépnek a járdára körültekintően szét kell nézni, és csak akkor mehetnek át a zebrán, az úttest egyik oldaláról a másik oldalára. Nyilvánvaló, ha ezt játékos formában adjuk elő, akkor sokkal könnyebben megragad bennük” - mondta Dankóné Magyar Mária könyvtáros.
A közlekedési szabályok megbeszélése után a tanultakat egy játékos vetélkedő formájában is elsajátíthatták az óvodások. A program része volt a városunkban két hétig zajló Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatának.

Vissza