Fejtörő2014. október 14. (kedd) 13:36 - Híreknews/2635_0_300.jpgMintegy 150 résztvevője volt az Ózdon megrendezett Országos Rejtvényfejtő Bajnokságnak. A kétnapos rendezvényen kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szintű kategóriában mérték össze felkészültségüket a versenyzők. A fejtörő koordinálásában és lebonyolításában az ÓMI Városi Könyvtár munkatársai játszottak aktív szerepet.

Az országos szintű versenynek ezúttal a Kaszinó épülete adott otthont. A rejtvényfejtők kategóriaszintek szerint foglalták el helyüket az asztalok mellett. A VII. Ózd Kupa első napján az egyéni versenyt bonyolították le 97 fő részvételével. A legtöbben a haladóknak készített feladványokat oldották meg.
„A feladványokat az Országos Rejtvényfejtők Klubjának tagjai, versenyzői állították össze, mi a házigazda szerepét töltöttük be. Kiosztottuk a rejtvényeket, koordináltuk az eseményeket” - ismertette a verseny részleteit Jakab Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár intézményvezetője.
A versenyre az ország számos pontjáról érkeztek a rejtvényfejtők. Ennek megfelelően az egyéni megmérettetést szentmártonkátai, körösladányi, jobbágyi és miskolci versenyző nyerte meg, a csapatküzdelemben debreceni és albertirsai győztest avattak.
Az ózdi rejtvényfejtők egy érmet nyertek hazai versenyükön. A Bárdos István, Derencsényi Béla, Horváth László, Tamás Jolán alkotta csapat a haladó kategóriában végzett a harmadik helyen.

Vissza