Aranytoll2014. október 10. (péntek) 12:53 - Kultúranews/2625_0_300.jpgKilenc és nyolcvankét éves nevezője is volt az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör „Aranytoll” című pályázatának. Az irodalmi versenyre verseket és prózákat vártak a szervezők. Az ünnepélyes eredményhirdetést a Városi Könyvtárban tartották meg, ahol a legjobb alkotásokat meg is hallgathatták az érdeklődők. A program az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatának része volt.

A kilenc éves György Vivien vitte el az első díjat kategóriájában az Aranytoll elnevezésű pályázaton. Vivien volt a legfiatalabb versenyző, a legidősebb pedig a nyolcvankét éves Szlabik Béláné.

Az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör pályázatára negyvenketten küldték be írásukat, és összesen nyolcvankilenc mű érkezett, melyek között volt vers, próza, és leíró költemény is. A szervezők nem számítottak ekkora érdeklődésre, és mint kiderült, a pályázat híre a városon kívül is sok helyre eljutott.

„Elég sok pályamű érkezett Ózdról. Nagy örömünkre az ország más tájairól is jött be pályamű. A Dunántúlról, Veszprémből, Kaposvárról, Jánoshidáról, Miskolcról - tehát nagyon sokféle helyről, összesen tizennégy településről” - nyilatkozott Fazekasné Szabján Erika, az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör elnöke.

Az indulókat több kategóriában díjazták: fiatal, tinédzser, és felnőtt korcsoportra bontották a mezőnyt. A legjobbak műveit középiskolás diákok szavalták el a szép számú közönség előtt. A kategóriánkénti helyezettek könyvjutalmat, emléklapot és egy érmet kaptak. Az irodalmi pályázat eredményhirdetése fontos része volt az Országos Könyvtári Napok eseménysorozatának, amit idén rendhagyó módon ünnepel a Városi Könyvtár.

A két hét programjaiban szerepel még többek között játékos vetélkedő, országos rejtvényfejtő bajnokság, és újra városunkba érkezik Hullan Zsuzsa színművész is, aki Bakancskoptató című kötetét mutatja be egy író-olvasó találkozó keretében.

Vissza