Verses megemlékezés2014. szeptember 25. (csütörtök) 13:14 - Kultúranews/2577_0_300.jpgElhunyt vezetőjükre emlékeztek az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör tagjai legutóbbi összejövetelükön. Balobásné Bodnár Katalin Gizella tavaly augusztusban halt meg, előtte sok évig szervezte egybe az ózdi amatőr költőket, írókat, és maga is alkotott. Ki nem adott verseit a lánya segítségével a kör összegyűjtötte, és egy kötet formájában megjelentették.

Emlékezni gyűltek össze az ózdi amatőr írók, költők a Városi Könyvtár dísztermében. Az irodalmi kör minden tagjának volt valamilyen emléke Balobásné Bodnár Katalinról. Tegnap délután gyertyák égtek Kati néni tiszteletére.
„Egy végtelenül meghitt pillanatnak lehetünk szemtanúi. Balobásné Katika néni az én életemben is korszakot alkotott, de valószínű, hogy nem csak az enyémben. Ózd amatőr költészetének történetében mindenképpen fejezetet nyitott” - mondta Kónya Béla.
Balobásné Bodnár Katalin Gizella 1994. április 11-én, a Költészet napján alapította meg az Alkotó Képzőművészek és Írók Országos Szövetségének ózdi regionális csoportját, majd felelős szerkesztője és kiadója lett az Ózdi Szép Szó elődjének, az Ózdi Kristálynak. Felkarolta az amatőr írók, költők mellett az egyéb művészeti ágakban tevékenykedőket is. Szervezőmunkájának köszönhetően több nagy sikerű országos találkozót is rendeztek Ózdon. Önálló verseskötetet is megjelentetett, valamint három antológiát készített elő. Szeretett volna egy új könyvet is kiadni, de ezt már nem érhette meg.
A Verseskötet a Hazaértem címet viseli, amelyben nemcsak versek, hanem néhány festmény is helyet kapott. Az irodalmi kör tagjai szerint a posztumusz kiadás főhajtás egykori vezetőjük emléke előtt.

Vissza