Tábor2014. június 16. (hétfő) 14:31 - Városnews/2327_0_300.jpgA vakáció alatt is várja a gyereket a Városi Könyvtár. Ma induló olvasótáborukban a mesék birodalmába kalauzolták a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjait. A programok öt napig tartanak. Nemcsak az intézményen belül játszanak a tanulók, hanem a város több pontjára elviszik a gyerekeket. Összesen négy tábor lesz a nyáron, amelyeknek célja az olvasóvá nevelés.

Megnyílt Irodalom birodalom kapuja ma reggel a Városi Könyvtárban. Lakói mesék szereplői, akik a könyvekből azért léptek elő, hogy a gyerekek tudását vitézi próbákon keresztül mérjék meg.

A Városi Könyvtár egy pályázat keretében kapott lehetőséget arra, hogy a gyerekeknek nyári olvasótáborokat szervezzenek. Négy iskola, négy hétig vesz részt a programokon. A cél, amellett, hogy a szünidőben is tartalmas elfoglaltságot nyújtsanak a gyerekeknek az, hogy nyáron se felejtsenek el olvasni.

"Nagyon szeretnék, ha minél több gyermek jönne már kiskorától kezdve a könyvtárba, ha megszerettetnénk velük a könyveket és elérnénk, hogy olvasó gyerekekből olvasó felnőttek váljanak" - fogalmazott Csomós Mária, könyvtáros.

Az Irodalom birodalom határában töltött délelőtt alatt a tanulók játékos feladatokon keresztül ismerkedtek a mesékkel. Négy csapat vetélkedett egymással.

"Nagyon izgalmas meg jó itt lenni. Nagyon szeretek itt lenni, és gondolom mindenki" - mondta Krusó Kristóf.

A tanulók a négy hét alatt nemcsak a könyvtárban játszanak. A következő napokban pincétől a padlásig megnézik az Olvasót, és a Városi Múzeumot. Emellett kirándulnak is, július közepén pedig táborzáró ünnepséggel fejezik be a szünidei foglalkozásokat.

Vissza