Riportkönyv2014. június 16. (hétfő) 14:28 - Kultúranews/2326_0_300.jpgSportos könyvbemutatót tartottak a Városi Könyvtárban. Matusz Gyula egy riportkönyv formájában próbálja meg bemutatni a magyar labdarúgás legnagyobb problémáit. A fotókkal illusztrált közel 150 oldalas kiadványban egykori játékosok, edzők, klubvezetők és menedzserek beszélnek őszintén a focink jelenlegi helyzetéről.

A könyvbemutató Grosics Gyula emlékére egy perces néma tiszteletadással kezdődött el. Az „Éber kómában a magyar foci” című kiadványt a 85. Ünnepi Könyvhét keretében ismerhették meg az érdeklődők. A szerző, Matusz Gyula a labdarúgás minden szegmensében megfordult az elmúlt ötven esztendőben, így módja volt átlátni az erényeket és a hibákat, mindezekhez pályatársait is meghívta tanúként 22 riport elkészítésével.

A könyv bemutatóján egykori labdarúgók és sportvezetők is megjelentek és az interaktív formában megtartott könyvbemutatón el is mondták véleményüket. Meglátásaik egybecsengtek a szerző által megfogalmazottakkal.

Matusz Gyula a szurkolók és a média szerepének is külön fejezetet szánt könyvében. Ahogy fogalmaz: a ma drukkerei már nem szakmai szemmel nézik a mérkőzéseket, és a kereskedelmi csatornák show műsorai sem szolgálják teljes mértékben a labdarúgást. A könyvbemutató dedikálással és kötetlen baráti beszélgetéssel zárult.

Vissza