Kitekintő2014. június 13. (péntek) 14:08 - Kultúranews/2322_0_300.jpgLénárddaróc történetét és a kisközség természeti szépségeit ismerhették meg az érdeklődők a Városi Könyvtárban. A Kitekintő sorozatban ezúttal a település polgármestere, Bárdos István Gusztávné tartott előadást, majd a lénárddaróci dalcsokrot, verseket és bohózatot is előadtak a helyiek.

A nyolcvanötödik ünnepi könyvhéthez kapcsolódva ezúttal Lénárddaróc mutatkozott be a Városi Könyvtár „Kitekintő – ablak térségünkre” sorozatában. A rendezvénysorozat célja, hogy az érdeklődők megismerhessék a környék településeinek történetét, jelenét és természeti adottságait, kulturális értékeit.

„A Kitekintő sorozatunkat 2011-ben kezdtük el, és a célunk az volt, hogy a környezetünkben lévő kistelepüléseknek, akik alig 10-20 kilométerre vannak egymástól, bemutatkozási lehetőséget kínáljunk. Hiszen ugyanolyan gondok, problémák gyötrik őket is, mint a másik települést" - mondta Selmeczi Attiláné, az ÓMI Városi Könyvtár szakmai csoportvezetője.

Lénárddarócot a kisközség polgármestere, Bárdos István Gusztávné mutatta be. Előadásából nemcsak a település történetét és nevének eredetét ismerhették meg a látogatók, hanem a Bükki Nemzeti Park nyújtotta természeti értékeket, és azt is, hogy miként ünneplik a jeles napokat a község lakói.

„Tavaly ősszel kaptunk egy felkérést az ózdi könyvtártól, amit nagy örömmel vettünk. Községünk egy igen eldugott kisközség a Bükki Nemzeti Park területén, ahol rengeteg látnivaló van, tájháztól kezdve, gyönyörű árvalányhaj-területünk, kis tavacskánk van. Úgy gondolom, bőven van mit megmutatni egy ilyen kis községről is, ahol 297-en laknak csak" - nyilatkozott Bárdos István Gusztávné, Lénárddaróc polgármestere.

Az előadás után egy Lénárddarócról szóló vers is elhangzott, majd a település baptista gyülekezete énekelt. A közönséget ezt követően bohózattal szórakoztatták, majd színpadra lépett a helyi asszonykórus is.

A lénárddaróciak ugyanakkor nem csupán kulturális műsorokkal készültek. A  kisközség gasztronómiai értékeiből is ízelítőt kínáltak. A Kitekintő sorozat jubileumi, tizedik előadását ősszel tartják majd, akkor Királd mutatkozik be.

Vissza