Villanófényben2014. május 8. (csütörtök) 15:59 - Kultúranews/2215_0_300.jpgFotópályázattal népszerűsíti az olvasást a Városi Könyvtár. A „Villanófényben- az olvasás és én” elnevezésű programra két életkori kategóriában várják a nevezéseket. A munkákat szakmai zsűri bírálja majd el. A fotópályázat kapcsolódik a könyvtár idei kampányához, amelynek célja, hogy minden eszközzel felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára.

130. éves az ózdi könyvtárkultúra. Ebben az évben szinte minden erről szól a Városi Könyvtárban. Áprilisban plakátkészítő versennyel népszerűsítették az olvasást, amely annyira sikeres volt, hogy több mint százan vettek részt rajta. Akkor az általános iskolásoktól kézzel készített, A3-as méretű pályamunkákat vártak a szervezők, amelyben a könyvek és az olvasás fontosságára hívták fel a figyelmet.

Ez a céljuk a következő akcióval is- mondja Jakab Krisztina, a könyvtár vezetője. Most azonban nem rajzokat, hanem fényképeket várnak. A Villanófényben- az olvasás és én című pályázatra fotókkal lehet nevezni. 18 éves kor alatt és fölött külön kategóriában bírálják majd el a munkákat. Az első három-három helyezettet díjazzák.

"A szakma lesz benne a zsűriben, de nemcsak a fotós szakma, hanem a könyvtáros szakma is, hiszen, ennek a fotópályázatnak a célja az olvasás, a könyv, a könyvtár népszerűsítése. Emiatt az is nagyon fontos, amikor zsűrizzük ezeket a fényképeket, hogy mennyire adja ezt át egy fénykép. Mennyire tudja megfogni az emberek lelkét, mennyire tudja az olvasás szeretetét sugározni" - mondta Jakab Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár intézményvezetője.

A nevezési lapokat a könyvtár honlapjáról lehet letölteni, ahol részletes leírást is találhatunk a pályázat feltételeiről. A részvétel ingyenes. Digitális, és beszkennelt analóg képekkel is el lehet indulni.

A pályázatok beküldési határideje május 30. Eredményhirdetés június 11-én, 16 órától lesz, itt a Városi Könyvtárban, ahol a legjobb munkákat ki is állítják. Ez lesz az Ünnepi Könyvhét nyitórendezvénye.

Vissza