Készülődés2014. április 15. (kedd) 17:18 - Híreknews/2159_0_300.jpgHúsvéti népszokásokkal ismerkedtek, kézműveskedtek, és állatmeséket hallgattak ma a gyerekek a Városi Könyvtárban. Az intézményben több szinten is zajlott a foglalkozás. Míg a gyerekkuckóban verseket, mondókákat tanultak az iskolások a közelgő ünnephez kapcsolódóan, addig a díszteremben állatmesékkel ismerkedtek a gyerekek. Természetesen ezekben is szerepet kapott a Húsvét.

Ki kölnivel, ki parfümmel, ki szódavízzel, de locsolni mindenki szokott, még a legkisebbek is. A Borsodbótai Általános Iskola tanulói ma ezt is elmesélték a játékos foglalkozáson. De nemcsak a mai, hanem a régi korok népszokásait is megismerhették a Városi Könyvtárban. Verseket, dalokat is tanultak ma a húsvétról, amit már nagyon várnak a gyerekek.

A készülődés része volt a kézműves foglalkozás, ahol a gyerekek saját kezűleg készíthettek papírból nyuszit maguknak.

Eközben a díszterem is megtelt élettel. Ott az Újváros téri ovisoknak tartottak foglalkozást a könyvtár munkatársai. Főként az állatokról tanultak, így a közelgő ünnep miatt, csibékről, nyuszikról beszélgettek. Ehhez kapcsolódva mondókákkal is megismerkedtek.

"Mesés foglalkozásra hívtuk őket, illetve a mesés foglalkozás végén kézműves foglalkozást is tartunk nekik, azt nagyon szeretik. Húsvéti kosarat készítünk, és tojást fognak festeni. Ezt hazavihetik, és a húsvéti asztalt díszíthetik" - mondta Dankóné Magyar Mária könyvtáros.

A Városi Könyvtárban már hagyomány, hogy minden ünnephez kapcsolódóan foglalkozást tartanak kisebbeknek és nagyobbaknak is. Céljuk hogy a népszokások felelevenítésével, kellékek, díszek elkészítésével aktívan éljék meg a gyerekek a jeles napokat.

Vissza