Házi szappan2014. március 26. (szerda) 15:15 - Híreknews/2110_0_300.jpgA szappankészítés rejtelmeibe avatták be a kismamákat a Városi Könyvtárban, a mai baba-mama klubban. Az Apró örömök elnevezésű programot két éve két fiatal anyuka kezdeményezte. Céljuk, hogy az otthon lévő kismamák szakszerű tanácsokat, és hasznos információkat kapjanak a gyermekneveléssel kapcsolatban, és hogy a helyi szülők egymással is találkozzanak.

A mai baba-mama klubban egy kozmetikus, és szappankészítő szakember tartott előadást a kismamáknak arról, milyen az egészséges szappan, amit ők is és a babák is biztonsággal használhatnak.

- A kismamáknak nagyon fontos az, hogy egészséges anyagokkal ápolják a gyermekeik bőrét, mivel mostanában egyre több hangsúly helyeződik az egészséges bőrápolásra. Ebben fogok nekik segíteni, illetve a szappangyártás fortélyaiba is egy picit bevezetni. - mondta Gátsikné Kondor Ilona, kozmetikus.

Az előadás közben mint mindig, most is igazi bababirodalommá változott a Városi Könyvtár díszterme. A kicsik hamar felfedezték egymást, és a játékokat is. A havonta megrendezett klubdélelőttök célja, hogy a kismamák a szülés után minél könnyebben vissza tudjanak illeszkedni a mindennapokba. A szervezők szerint azt, hogy a program sikeres az is mutatja, hogy már a második születésnapjukra készülhetnek. 

- Pozitív visszajelzések érkeznek, örülök neki, hogy az anyukák is szeretnek ide járni. Vannak támogatóink is, akik nagy szeretettel támogatják rendezvényeinket. Most készülünk a második születésnapi rendezvényünkre, ami április végén lesz. Erről azért nem árulok el többet, mert meglepetéssel készülünk az anyukáknak. Várunk mindenkit sok szeretettel április 30-án, ide a könyvtárba. - nyilatkozott Berecz Vera, a klub alapítója.

A Városi Könyvtár tervei szerint a továbbiakban is minden hónap utolsó szerdáján lesz ilyen klubfoglalkozás, ahol szakemberek hasznos tanácsai mellett, kötetlen formában kapcsolódhatnak ki az anyukák és babáik.

Vissza