Plakátverseny2014. március 25. (kedd) 13:32 - Kultúranews/2105_0_300.jpgBábszínházi előadással és jutalomkönyvekkel kedveskedtek a plakátkészítő verseny győzteseinek a Városi Könyvtárban. A zsűri az értékelés során nem csupán a rajzok kivitelezését vette figyelembe, hanem azt is, hogy mennyire felelnek meg a plakát stílusjegyeinek. A beérkezett pályamunkákat ki is állították a könyvtárban.

Az ózdi könyvtárkultúra 130. évfordulója alkalmából meghirdetett plakátkészítő pályázat legjobbjait díjazták a Városi Könyvtárban. A verseny célja a könyvtár és az olvasás népszerűsítése volt. Az általános iskolásoktól kézzel készített, A3-as méretű pályamunkákat vártak a szervezők.

„Nagy örömünkre nagyon sok pályamunka érkezett, szám szerint 215 darab. A térségünkből Járdánházáról és Serényfalváról is kaptunk alkotásokat. Az ózdi általános iskolák is nagyon kitettek magukért. Szinte valamennyi oktatási intézmény részt vett a pályázatunkon. A pályázók közül azonban ki kellene emelnem a Bolyky Tamás Általános Iskolát, ugyanis onnan érkezett a legtöbb alkotás. Több mint száz pályamunkát adtak be hozzánk" - nyilatkozott Findura Judit gyermekkönyvtáros.

A Városi Könyvtár munkatársaiból álló zsűri korosztályonként választotta ki a legjobb alkotásokat. Az értékelés során nemcsak a rajzkészséget és a kivitelezést vették figyelembe, hanem azt is, hogy a pályamunka mennyire felel meg a plakát követelményeinek. A nyertes tanulók könyvjutalomban részesültek.

A könyvek mellett bábszínházi előadással is jutalmazták a gyerekeket. A Kabóca Bábszínház és az Arany Szamár Színház közös produkciójaként Máté Angi: Volt egyszer egy... című könyvét vitte színpadra Érsek-Csanádi Gyöngyi, bábművész.

„Máté Angiról azt kell tudni, hogy egy kortárs szerzőnő, most telepedett át nagyjából két éve Erdélyből. Ez a könyve 2011-ben Ibby-díjas lett" - mondta Érsek-Csanádi Gyöngyi bábművész.

A pályázatra beérkezett rajzok jelenleg a Városi Könyvtár folyosóit díszítik. Később az Árpád vezér úti Fiókkönyvtárban is kiállítják az alkotásokat.

Vissza