Világháló2014. március 19. (szerda) 14:17 - Kultúranews/2091_0_300.jpgNet-Kultúra-Könyvtár mottóval rendezik meg az idei Internet Fiestát. A holnap kezdődő egyhetes programsorozatot már hagyományosan megtartják a város és a kistérség könyvtáraiban. Ebben az évben is minden korosztályt megcéloznak. A gyerekeknek mesékkel, az idősebbeknek tanfolyammal, és könyvbemutatóval készülnek a szervezők.

Az internet fiesta keretében tavaly a tavaszt várták a Katona József Úti Óvoda nagycsoportosaival. A foglalkozáson meseportálokkal ismerkedtek, megbeszélték az évszak tulajdonságait, és ahhoz kapcsolódó verseket, és dalokat is tanultak.

15 éve indult el az Internet fiesta országos programsorozat, az Informatikai és Könyvtár Szövetség szervezésében. A Városi Könyvtár már a kezdetek óta részt vesz benne. Idén a Net-Kultúra-Könyvtár lesz a fő irányvonal, ami a Városi Könyvtár vezetője szerint három nagy szelete az életünknek. Az Internet Fiesta most ezt a hármat szeretné egységbe hozni, minden korosztályt megszólítva. Az óvodásokat mesékkel, a nagyobbakat könyvtártörténeti totóval várják.

"Ebben az évben nagyon sok jubileumi ünnepséget fogunk tartani. Eközé tartozik a 130 éves könyvtárkultúra is, hiszen 1884 óta datáljuk a könyvtárkultúra kezdetét Ózdon. Ennek kapcsán sok programot szervezünk ebben az évben. Ehhez kapcsolódik  az Internet Fiestás totó, felnőtteknek és gyerekeknek" - mondta Jakab Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár intézményvezetője.

Ezen kívül folyatatódik a már jól ismert, és népszerű számítógépes tanfolyam, lesz internetes kalandozás a történelem jeles eseményeiről, és a gyerekek kedvencéről, Mátyás királyról. A holnap kezdődő programba az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtár is bekapcsolódik. Ott mesés verses foglalkozást tartanak a mackókról, az Újváros Téri Óvodásoknak. A felnőtteknek többek között könybemutatóval készülnek, és jövőhéten is lesz baba-mama klub.

Az internet fiesta programjai holnaptól március 27-ig tartanak. Hétfőn, a már korábban elindított plakétkészítő verseny eredményhirdetésén vehetnek részt az érdeklődők, ahol a legjobb munkák kiállítása mellett egy bábszínházi előadással is készülnek a szervezők.

Vissza