Dráma2014. március 13. (csütörtök) 14:05 - Kultúranews/2073_0_300.jpgElső regényét mutatta be Gál Zoltán a Városi Könyvtárban. A Szerelemtépett lélek című romantikus dráma egy életrajzi ihletésű kötet, az író fiatalkori szerelmének boldog, de egyben szomorú történetét meséli el. A programon helyi középiskolások is részt vettek, akik egy-egy jelenet bemutatásával hozták közelebb az érdeklődőket a könyvhöz.

Az író rövid életrajzával indult a könyvbemutató a Városi Könyvtár dísztermében. Gál Zoltán gyermekkora nem volt felhőtlen. 16 évesen balesetet szenvedett, majd csontvelőgyulladást kapott. 19 éves koráig élet és halál között volt. Kórházban töltött évei alatt több műtéten átesett. Ezt az időszakot öleli fel első regénye a Szerelemtépett lélek. A könyv egy szerelmi visszaemlékezés, amit saját fiának mesél el.

Az eddig versesköteteiről ismert Gál Zoltán fél év alatt írta meg első hosszabb művét. A romantikus dráma egy-egy részletét középiskolások elő is adták a könyvbemutatón. Az író- saját bevallása szerint – nagy izgalommal várta a programot, mert még soha nem írt regényt. Az első visszajelzések azonban megnyugtatták.

"Akkor, amikor még a kézirat elkészült, már többen elolvasták. Őszinte örömmel mondhatom, nagyon pozitív volt a visszajelzés. Volt, aki azt mondta, hogy a könyv letehetetlen. Ez számomra egy olyan biztatást jelent, hogy a későbbiekben el kell gondolkodnom, ha ez a regény csakugyan olyan sikert arat, mint ahogy a bírálók fogadták, és a közönség is úgy fogadja, akkor talán nem az utolsó kötetről van szó" - fogalmazott Gál Zoltán, író.

A bemutatón a prózai részek mellett néhány szerelmes dal is elhangzott, Kocsik László előadásában. Ezek a könyv egy-egy jelenetét illusztrálták. A programról bővebb összeállítást a jövő heti Kaleidoszkópban láthatnak nézőink.

Vissza