Készülődés2014. március 10. (hétfő) 16:22 - Híreknews/2065_0_300.jpgAz utolsó egyeztetések egyikét tartották a szombati ünnepre készülve a Városi Könyvtárban és a Petőfi téren. Az ünnepi hétvége lebonyolításához szükséges technikai, biztonsági és rendezői forgatókönyvet öntötték végleges formába. A szervezők, az Ózdi Művelődési Intézmények idén is készül vésztervvel, így ha ismét megnehezítené az időjárás a március 15-i megemlékezést, a könyvtár dísztermében ünnepel majd a város.

Még egy hét áll rendelkezésére a szervezőknek, hogy a pénteki és szombati ünnepi megemlékezések hátterét egyeztessék. Az Ózdi Művelődési Intézmények a hagyományoknak megfelelően már több éve vesz részt a városi rendezvények megszervezésében és lebonyolításában. A megbeszélésen nemcsak a technikai részletekről volt szó, a szükséges rendőrségi engedélyekről, valamint a várható útlezárásáról is egyeztettek.

"Boldogan mondhatom, hogy nagyon aktívan együttműködő partnereink állandóak, s megfelelően jól összeszokott társaságról beszélünk. Ennek ellenére minden évben felfrissítjük az ekkori tennivalóinkat, mindannak érdekében, hogy zökkenőmentesen ünnepelhessen a város" - fogalmazott Pappné Szalka Magdolna, az ÓMI intézményvezetője.

Az ünnepi megemlékezés délelőtt 10 órától kezdődik, de a szervezők és a rendezvény biztosítói már reggel hat órától ott lesznek a Petőfi téren. Az ő dolguk lesz többek között a hangosítás kiépítése, valamint az alkalmi színpad felépítése.

Ma délelőtt a helyszín pontos bejárásával véglegesítették a műsor részleteit, mint például az Ózdi Huszár és Lovasbandérium szerepét, akik nemcsak az ünnep külsőségében segédkeznek majd, hanem a koszorúzás lebontásában is. A '48-as forradalom és szabadságharc emléke előtt idén az ÓMI Zenés Színház társulatának műsora tiszteleg majd.

"Itt a testvériséget, a szolidaritást, a hazafiasságot, a magyarságot szeretnénk kihangsúlyozni ebben a műsorban" - mondta Béri László, az ÓMI Zenés Színházának művészeti vezetője.

A március 15-i ünnep délelőtt 10 órától kezdődik, a megemlékezőket a Petőfi térre várják a szervezők. Rossz idő esetén pedig a Városi Könyvtár díszterme ad otthont a rendezvénynek.

Vissza