Farsangi örömök2014. február 26. (szerda) 16:48 - Híreknews/2027_0_300.jpgKaticabogárkák, tündérek, ördögök lepték el a Városi Könyvtár nagytermét. Ma délelőtt a Baba-mama klub farsangi mulatságát rendezték az intézményben. A csoport 2013 tavaszán alakult, az Apró örömök elnevezésű programot két fiatal anyuka kezdeményezte. Azóta havi rendszerességgel találkoznak, s míg az apróságok játékkal töltik a délelőttöt, addig az anyukák, apukák szakszerű tanácsokat, és hasznos információkat kapnak a gyermekneveléssel kapcsolatban.

Gyerekcsúszda, labdák, építőjátékok és lufik – ilyen gyermekbirodalommá alakult ma délelőtt a Városi Könyvtár díszterme. Néhol így is kicsinek bizonyult a leszőnyegezett játszótér, az apróságok hamar birtokba vették az egész termet.

Az ideiglenes játszótéren pedig katicák, tündérek, ördögök és tigrisek szaladgáltak önfeledten. A baba-mama klub soron következő délelőttjére gyűltek össze az anyukák, apukák és természetesen a kisbabák. Az egyéves jubileumához közeledő Apró örömök csoport idén második alkalommal találkozott: most a farsangi időszak volt a téma.

A klub összejövetelin általában tanácsokat és információkat kaphatnak a kisgyermekes szülők, nevelési, táplálékozási vagy egyéb, a gyermeknevelést érintő ügyekben. Ma délelőtt azonban a játéké volt a főszerep. A jelmezes mókára több apuka is kíváncsi volt.

A csoport 2013 tavaszán alakult, az Apró örömök elnevezésű programot két fiatal anyuka kezdeményezte, akik azóta is részt vesznek a havi találkozók megszervezésében. Céljuk pedig ugyanaz maradt, hogy a gyeden, gyesen lévő kismamák szakszerű tanácsokat, és hasznos információkat kapjanak, és a helyi szülők egymással is találkozhassanak.

Vissza