Író-olvasó találkozó2013. december 10. (kedd) 12:52 - Kultúranews/1831_0_300.jpgJózsef Attila díjas írónő volt a Városi Könyvtár vendége ma délelőtt. Berg Judit író-olvasó találkozójára négy iskola alsó tagozatosai látogattak el. A népszerű mesekönyvszerző nemcsak híres történeteiről beszélt a gyerekeknek, hanem elmondta azt is, hogyan lesz valakiből író, és, hogy miből meríti az ihletet.

Különleges író-olvasó találkozóra várták a gyerekeket ma a Könyvtárba. A széksorokban a Vasvár, az Újváros téri, a Bolyky Tamás, és a II. János Pál Katolikus Általános Iskola alsós diákjai ültek, hogy találkozzanak kedvelt írójukkal. A Rumini történetek, és a Cipelő cicák kitalálójára rengetegen voltak kíváncsiak.

Berg Judit eredetileg magyar-angol, és dráma szakos tanár. Már a pedagógusi évek alatt írt általános iskolája színjátszókörének darabokat, de az első meséket kislányának Lillának írta meg. Az írónő elmesélte, hogy gyermeke kicsiként nehezen kezelhető volt, ezért találta ki, hogy tanulságos történeteket mond neki, és így próbál szót érteni vele. Ekkor születtek meg a Hisztimesék, és ezt követte még 31 kötet. 2007-ben a Rumini című mesekönyvét választották az év gyerekkönyvének, 2011-ben pedig József Attila díjjal jutalmazták az írónőt.

- Nekem gyakorlatilag az írás az életem. Egyrészt munka is, hivatás, néha küldetésnek érzem, mert igyekszem úgy írni, hogy sokak találjanak benne örömet, hogy akár tanulni lehessen belőle, hogy előrevigyen. De nekem ez a hobbi is meg a kikapcsolódás is, szóval amikor arról van szó, hogy most egy kicsit ne írjak, hanem pihenjek, akkor azt nem tudom értelmezni, mert én írás közben fáradok is, és pihenek is. – mondta Berg Judit, író.

A tanulók kérdéseket is feltehettek az írónőnek, aki mindegyikre készségesen válaszolt. Mesélt arról is, hogy éppen milyen történeteken dolgozik. A legújabb, most megjelent Rumini kötetét is elhozta, és a könyvtárnak ajándékozta, hogy bárki hozzájusson, aki szeretné tudni, milyen kalandokba keveredik legközelebb a tengerész egér.

Vissza