Könyvtárbarátok karácsonya2013. december 2. (hétfő) 16:34 - Kultúranews/1805_0_300.jpgIdén már harmadik alkalommal rendezte meg a Könyvtárbarátok karácsonyát a Városi Könyvtár. Az ünnepi műsorral elsősorban visszatérő látogatóiknak igyekeztek kedveskedni. Az ÓMI Zenés Színháza verses, zenés összeállítással készült, amelyben felcsendültek Kálmán Imre operettjei is.

Az előző években megszokottnál kicsivel korábban, november utolsó hetében rendezte meg a Könyvtárbarátok karácsonyát a Városi Könyvtár. A műsort karácsonyi gondolatok nyitották, azt jelképezve, hogy a rendezvény egy olyan „ünnepi kapu, melyen beléphetünk a várakozás időszakába”.

- A könyvtárbarátokat invitáljuk meg ezen a mai napon, egy tulajdonképpen köszönő műsorra, hiszen szeretnénk megköszönni azt, hogy egész évben velünk voltak, támogattak bennünket, részt vettek a rendezvényeinken, népszerűsítettek bennünket. Most karácsonyi dalokat, verseket hallhatnak az érdeklődők. - mondta Jakab Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár vezetője.

Az elmúlt években a könyvtár dolgozói is színpadra álltak, idén azonban Császár Éva versét követően az ÓMI Zenés Színházáé volt a főszerep. A két fellépő sokszínű összeállítással készült, amellyel a fiatalabbaknak és idősebbeknek is próbáltak kedvezni. Az ünnepi műsorban ezúttal nem csupán karácsonyi dalok és versek szerepeltek, felcsendültek jól ismert slágerek és magyar nóták is.

- Verses, zenés műsorral készültünk, a vers inkább a könyvbarátoknak szól, illetve az öregeknek, a zene pedig operett, musical. Multikulturális válogatás lesz ma. - nyilatkozott Béri László, az ÓMI Zenés Színház művészeti vezetője.

A műsor sok látogatót vonzott, akik szívesen énekelték együtt a fellépőkkel Kálmán Imre műveit és a retró slágereket egyaránt. A jó hangulat és az elégedett közönség a Városi Könyvtár számára is fontos visszajelzés, hiszen a megjelentek nemcsak a rendezvényekre járnak rendszeresen, hanem a könyvtár szolgáltatásait is gyakran igénybe veszik.

Vissza