Szavak szárnyán2013. október 24. (csütörtök) 13:13 - Kultúranews/1696_0_300.jpgKözönségtalálkozóval egybekötött könyvbemutatót tartottak a Városi Könyvtárban. Az esemény apropóját Molnár Katalin Szavak szárnyán című verseskötete adta. A költőnő új könyvét fiataloknak és öregeknek egyaránt ajánlja. A bemutató részeként a szerző előadta néhány alkotásátzenei betét színesítette.

Hat év hallgatás után jelentkezett újabb verseskötettel Molnár Katalin költő. Ebből az alkalomból író-olvasó találkozót rendeztek az Ózdi Városi Könyvtárban, amelynek házigazdája a Szép Szó irodalmi kör tagja, Szalai Anikó volt. Az esemény nyitányaként, a fiatal költőnő keresztfia Kucskár Bálint adta elő a könyv címadó művét.

A szerzővel folytatott beszélgetésből kiderült, hogy a Szavak szárnyán egy olyan kötet, amely minden generáció számára tartogat izgalmakat. Verseiben a költőnő mások problémáján szeretne segíteni, és elmondása szerint ő az írással tudja magát a legjobban kifejezni. Az alkotói vénát leginkább a személyes élmények hozzák elő nála.

- A verseket ugye mindig milyen behatás ér, az határozza meg. A könyvkiadásban a kisfiam halála jelentett nagy traumát, és azt mondtam, hogy írni fogok neki, és ezt szeretném meg is jelentetni. - mondta Molnár Katalin.

Molnár Katalin 18 éve ír verseket. A könyvbemutatón részt vett Jacsó Éva, a Szép szó korábbi elnöke is, aki már egészen fiatal kora óta követi a költőnő pályafutását.

- Diákként került hozzánk és itt fejlődött komoly és értelmes és nagyon intelligens költővé. A versei érzelem dúsak, nagyon. Tehát minden, ami az életben előfordul probléma ő azt kiírja magából. Ez részben terápia is nekünk, mi így szoktuk mondani, hogy kiírjuk a bánatunkat, fájdalmunkat, de ugyanakkor benne van a fiatalokra jellemző érzelemgazdagság, a szerelem érzése is. - fogalmazott Jacsó Éva.

A Szavak szárnyán két ciklusra van felosztva. A kötet első része az életképek címet kapta, míg a második ciklus a remény, szeretet, gyász témakört dolgozza fel. A könyvbemutatón az olvasóközönség a költőnő előadásában ismerhette meg a könyv érzelemdús alkotásait. A találkozót zenei betétek is színesítették.

Vissza