Görbe tükör2013. október 11. (péntek) 13:53 - Kultúranews/1662_0_300.jpgA rendszerváltásról szóló írásai gyűjteményét mutatta be Murányi Róbert a Városi Könyvtárban. A „Szabadság összetört tükrei” című kötet görbe tükröt mutat a korszakban élt emberek, és élethelyzetek elé. Az ózdi író közönségtalálkozója része volt az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatának.

Könyvbemutatóval egybekötött író-olvasó találkozóval folytatódott a Városi Könyvtár rendezvénysorozata. Az Országos Könyvtári Napok keretében ezúttal Murányi Róbert mutatkozott be. Új novelláskötetét hozta el, amelynek egyik részében a rendszerváltáskor élt emberek egyéni szabadságát néhol groteszk, néhol humoros módon ábrázolja.

Murányi Róbert 12 évvel ezelőtt kezdett el írni. Egy súlyos agyvérzés következményeként bal oldala lebénult. Rengeteg idejét az írásra fordította. Novellái olyan népszerűek lettek, hogy irodalmi folyóiratokban publikált, több önálló kötete is megjelent. A közönség is szívesen olvassa a műveit.

- A visszajelzések igen pozitívak és kedvesek. Nemrég kaptam egy nagymamától egy kedves kis levelet, akinek az unokája, vagy a menye adta oda az egyik könyvemet, és beleolvasott a mama, és nagyon tetszett neki. - mondta Murányi Róbert.

A könyvbemutatón a közönség is feltehette kérdéseit az írónak, aki már dolgozik legújabb kötetén, egy kisregényen. Habár a hétnek vége, az Országos Könyvtári Napok nem zárult le a mai nappal. Szombaton, és vasárnap is várják az olvasókat a könyves ünnepen.

Vissza