Szép Szavak2013. szeptember 10. (kedd) 13:13 - Kultúranews/1574_0_300.jpgSzavalóvesennyel, és új antológiával is készül a hamarosan húsz éves Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör. Az amatőr írók, költők számára is elkezdődött az évad, megtartották első összejövetelüket a Városi Könyvtárban. A társaság célja, hogy minél több emberrel megszerettesse az olvasást.

Egészen prózai dolgokkal indult az Ózdi Szép Szó összejövetele. A nyári szünet utáni első alkalommal a tagdíjakat rendezték. Ez is a munka része, de nem sok időt vettek el az anyagiak. Hamarosan elhangzott az első vers.

Így telnek a Szép Szó foglalkozásai. Havonta egyszer gyűlnek össze a Városi Könyvtárban, hogy megismerjék egymás verseit, könyveit. Legtöbbjük már évek óta a társaság tagja, és mindenki kiveszi a részét a feladatokból.

- Megszerettem ide járni. Sokáig szerkesztettem az Ózdi Kristályt, meg az Ózdi Szép Szónak egy-két számát is. Szeretek ide járni, inspirál, amikor már nincs semmi ötletem, akkor mégiscsak születik egy-két vers, amit el tudok mondani a többieknek. - mondta Szalai Anikó.

Nemcsak egymásnak verselnek az amatőr írók, költők. Rengeteg programmal készülnek az érdeklődőknek is. Minden korosztályt szeretnének megszólítani. Már szeptemberben elkezdődik a munka, a nemrég megválasztott új vezető, Fazekasné Szabján Erika irányításával.

- Készülünk a nyugdíjasoknak a szavalóverseny megszervezésére, ami október 9-én lesz. Azon kívül készítjük az újságunkat, aminek tervezzük a kiadását. Illetve már készülünk a következő évre, mivel húszéves lesz az irodalmi kör. -fogalmazott Fazekasné Szabján Erika, az Ózdi Szép Szó Egyesület vezetője.

A jubileum alkalmából egy új antológiát is szeretne kiadni a társaság. Közben pedig születnek a saját versek, és kötetek. Ezen kívül az irodalmi kör tagjaival kulturális magazinunkban, a Kaleidoszkópban is rendszeresen találkozhatnak majd.

Vissza