Apró örömök2013. augusztus 28. (szerda) 13:39 - Aktuálisnews/1541_0_300.jpgÚjra megtelt kisbabákkal a Városi Könyvtár. Az apró örömök elnevezésű programot áprilisban kezdeményezte két fiatal anyuka, azért, hogy az otthon lévő kismamák szakszerű tanácsokat, és hasznos információkat kapjanak a gyermekneveléssel kapcsolatban, valamint, hogy a helyi szülők egymással is találkozzanak.

Ahogy az már megszokott, egy hónapban legalább egyszer a kisbabák, és anyukák veszik birtokukba a Városi Könyvtárat. A közel fél éve tartó klubfoglalkozás formája valóban kötetlen. Amíg az anyukák hasznos tanácsokat kapnak, addig gyermekeik kedvükre játszhatnak. Nem volt ez másként ma sem. Az Apró Örömök egyik szervezője szerint nyáron nehezebb volt kimozdítani a kismamákat, de az érdeklődés az elmúlt hónapokban is folyamatos volt.

Beiratkozás, beszoktatás – aktuális fogalmak az itt megjelent kismamáknak. Az ezekhez szükséges tudnivalókról, és a bölcsődei életről az Alkotmány úti intézmény gondozónője tartott előadást, és az anyukák kérdéseiket is feltehették. Nemcsak hasznos időtöltés, de jó találkozási lehetőség a baba-mama klub.

A Városi Könyvtár nemcsak teret, hanem szakirodalmat, és lapozgatókönyveket is biztosít a résztvevőknek. Ezen kívül az úgynevezett babaolvasójeggyel már egészen pici kortól elkezdik az olvasóvá nevelést. A klubdélelőttön ma a természetes vitaminforrásokról, és táplálékkiegészítőkről esett szó. Most is szakember adott tanácsot az anyukáknak.

Vissza