Találkozó2013. július 31. (szerda) 13:57 - Aktuálisnews/1483_0_300.jpgNegyedik alkalommal várták ma a kismamákat és babáikat a Városi Könyvtárba. Az apró örömök elnevezésű programot áprilisban kezdeményezte két fiatal anyuka. Céljuk, hogy az otthon lévő kismamák szakszerű tanácsokat, és hasznos információkat kapjanak a gyermekneveléssel kapcsolatban, és hogy a helyi szülők egymással is találkozzanak.

Minden hónapban igazi bababirodalommá változik a Városi Könyvtár díszterme. A kicsik ma is hamar felfedezték egymást, és a játékokat is. A baba-mama klubdélelőttön minden alkalommal hasznos előadást hallgathatnak meg az anyukák. A baba angol eddig minden alkalommal sikeres volt a gyermekek és szüleik körében. Itt már a legkisebbek is játékosan ismerkedhetnek meg a nyelvvel.

A Városi Könyvtár már korábban is tartott ilyen foglalkozást, és most, egy kis szünet után újra a kisgyermekes családokat várták az intézménybe. A kezdeményezés célja, hogy a kismamák a szülés után minél könnyebben vissza tudjanak illeszkedni a mindennapokba. Volt olyan szülő, aki ma először hozta el csemetéjét a klubba.

- Hallottam erről a lehetőségről, most a szabadidőm is engedi, hogy itt lehessek, így itt vagyunk. Az első alkalom,de már most nagyon megtetszett, hogy milyen sokoldalú ez az egész. - mondta Vargáné Birta Andrea.

A Városi Könyvtár tervei szerint minden hónap utolsó szerdáján lesz ilyen klubfoglalkozás, ahol szakemberek hasznos tanácsai mellett, kötetlen formában kapcsolódhatnak ki az anyukák és babáik.

Vissza