Könyvhét2013. június 11. (kedd) 14:07 - Aktuálisnews/1352_0_300.jpgÍró olvasó találkozóval folytatódott az ünnepi könyvhét rendezvénysorozata. Ezúttal Fejős Éva volt a Városi Könyvtár vendége. A fiatal írónő már gyermekkorától regényírónak készült, sokan mégis a Nők Lapjából ismerik, ahol újságíróként publikált. Ózdon telt ház várta a könyves ünnepen.

Újra megtelt a Könyvtár díszterme. A programra most főleg hölgyek mentek el, hogy a népszerű író, újságírót személyesen is megismerjék. A 84. ünnepi könyvhét és könyvtári napok vendége ezúttal Fejős Éva volt, akivel R. Kövér Balázs beszélgetett.

Fejős Éva első könyvét tizennyolc évesen írta meg. Ezután számos mini krimit, egészségügyi cikket készített. 2001 óta dolgozik a Nők Lapjánál. Nívó díjjal, és a Minőségi Újságírásért Díjjal is kitüntették. Ózdon arról beszélt, hogyan lépett az írói pályára, és hogy Bangkok azért töltött be fontos szerepet az életében, mert ott határozta el, hogy főállásban is a regényírást választja. Azt mondja, szívesen jár író-olvasó találkozókra a magányos alkotási folyamat után.

- Ilyenkor találkozom a visszajelzésekkel. Nagyon jó látni azokat az arcokat, akik olvassák. Amikor írok, akkor nem gondolok arra, hogy Ózdon valaki hogy fogja majd fogadni ezt a könyvet, és olyan jó, amikor megjelenik, hogy látom, hogy kik azok, akikhez eljutott. - mondta Fejős Éva, író.

A közönség soraiban idősebbek és fiatalabbak egyaránt ültek. Mindenki arra volt kíváncsi, hogyan meséli el bangkoki élményeit élőben az írónő.

- Azért jöttem el, mert nem ismertem, de a könyveiről hallottam, hogy milyen jó tartalmúak, és mennyi sok mindenről szól. Ő volt Bankokban, és azokról az élményeiről is írt könyvet, és most azért jöttem el, hogy élőben is meglássam őt. - nyilatkozott Lőwné Újpál Edit.

Az író olvasó találkozóval nem ért véget a könyves ünnep. Holnap az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban Víg Balázzsal találkozhatnak a gyerekek, A Városi Könyvtárban pedig egy rendhagyó irodalomóra keretében Grecsó Krisztián lesz az intézmény vendége.

Vissza