Emlékezés2013. március 18. (hétfő) 15:04 - Aktuálisnews/1102_0_300.jpgA márciusi ifjakra emlékeztek a Nemzetőr úti óvodások is, a Városi Könyvtárban. A játékos foglalkozáson a nemzeti ünnephez kötődő eseményekről, és Petőfi Sándorról, a szabadságharc költőjéről is szó esett. A gyerekek korabeli dalokkal, és versekkel idézték meg március 15.-e szellemét.

Ünnepelni érkeztek a nemzetőr úti óvodások a Városi Könyvtárba. Ez alkalommal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történéseit, és szereplőit vették sorra, az intézmény munkatársának a segítségével. Findura Judit elsőként Petőfi Sándorról beszélt, akinek a neve nem volt ismeretlen a gyerekek előtt, majd pedig az ünnep jelképének, a kokárdának színeit is megbeszélték.

A városi könyvtár egész évben szervez programokat az óvodásoknak. Minden hónapban van oviklub, amelynek keretében az aktuális eseményekre, jeles napokra emlékeznek.

- Az óvoda nevelési programjához kapcsolódva igyekszünk mi is olyan lehetőséget teremteni a legkisebbeknek, hogy életkori sajátosságaiknak megfelelő módon ünnepelhessenek meg egy-egy nemzeti ünnepet. A mai alkalommal március 15.-re emlékezünk. - mondta Findura Judit, könyvtáros.

Az ünnep kapcsán a nemzeti dalt is közösen szavalták el a gyerekek, utána pedig a huszáréletről láthattak játékos bemutatót. Mindenki fejére került katonacsákó, és egy verset is megtanultak erre az alkalomra.

A mondóka után egy katonadal következett, amire az ügyesebbek táncolhattak is.

Vissza