Szerencsétlen baleset (képgalériával)2021. szeptember 14. (kedd) 19:00 - Híreknews/10677_0_300.jpgVonat elé lépett és súlyos sérüléseket szenvedett egy iskolás lány ma délelőtt Serényfalván. Úgy tudjuk, hogy a mindössze 12 éves diák a nyílt pályán közlekedett a Pogonyipuszta vasúti megállótól néhány száz méterre, amikor elütötte a Miskolc irányából Ózd felé közlekedő menetrend szerinti járat. Ott szerzett információink szerint a szerelvény vezetője többször is dudált a baleset előtt.

A serényfalvai kislány a bánrévei általános iskola tanulója. A helyszínre az intézmény igazgatója, valamint más pedagógusok is kiérkeztek, akik értesítették az édesapát. Az eset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja. A MÁV azt írta, hogy az átjárónál a balesetkor jól működött a fény- és félsorompó, az pirosat mutatott. A helyszínelés végéig az adott szakaszon szünetelt a közlekedés Putnok és Ózd között. A vasúttársaság pótlóbuszt rendelt. A balesethez az ózdi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik kiemelték a lányt a szerelvény alól, átadták a mentősöknek, majd helikopterrel a megyei kórházba szállították. Állapotáról egyelőre nincs hír.

„A helyszínre két darab gépjárművel érkeztünk. Egy gépjármű fecskendővel, illetve egy műszaki mentővel. A helyszínen történt felderítés alapján megállapították kollégáim, hogy valóban elgázolt egy fiatalkorú személyt a motorvonat. Őt egy speciális hordággyal emelték ki a szerelvény alól, átadták a mentősöknek, akik további ellátás után Miskolcra szállították” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.


0677_0_t 0677_1_t 0677_2_t 0677_3_t
Vissza