Első forduló2021. szeptember 13. (hétfő) 19:00 - Híreknews/10673_0_300.jpgAz előválasztás első fordulója szeptember 18-án, szombaton reggel kilenc órától szeptember 26-ig, vasárnap este nyolcig tart. Ezen több személy indul, mind a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölti pozícióért, mind az egyes választókerületek közös képviselői posztjáért. Minden választó egy miniszterelnök-jelöltre, és a saját választókörzetének egy országgyűlési képviselőjelöltjére adhatja le a voksát.

Öt miniszterelnök-jelölt közül lehet választani. Dr. Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely és Márky-Zay Péter a miniszterelnök-jelöltek.

Nyilvántartásban szereplő képviselőjelölt Borsod-Abaúj-Zemplén Megye hármas körzetében Farkas Péter Barnabás aki a Jobbik, DK, LMP, Momentum, Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje, és Kiss Sándor, aki az MSZP- Párbeszédé. Ózdon a Városház téren található szavazósátornál szeptember 18-tól 26-ig folyamatosan lehet leadni szavazatokat. Emellett a Nemzetőr úton és a Városi Piaccsarnoknál szeptember 18-án, 24-én és 25-én, interneten pedig az elovalasztas.hu - oldalon lehetséges. Minden nagykorú magyar állampolgár szavazhat, aki hazai, állandó bejelentett lakhellyel rendelkezik. A szavazáshoz érvényes magyarországi lakcímkártyára és személyi igazolványra van szükség.

Vissza