Elfogták a rablót (képgalériával)2021. szeptember 10. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/10667_0_300.jpg„Leemelte a kötényemet, és akkor ijedtem meg, hogy ugyan meg akar e fojtani. Majd úgy csináltam, mint aki eszméletlen” - többek között ezt nyilatkozta ma az a 75 éves szentsimoni asszony, aki szerdán este saját házában vált rablás áldozatává. Mikor az idős hölgy felébredt az elkövető egy gázspray-vel lefújta, a lakásban kutakodott, több millió forintot lopott, majd az ablakon kiugorva menekült. Az ügyben egy 54 éves svájci férfivel szemben folytatnak eljárást.

Szeptember nyolcadikán este fél tíz körül az egyik szentsimoni családi házba tört be egy férfi. Benyúlt az ablakon, és kinyitotta belülről a bejárati ajtót. A hetvenöt éves házigazda aznap hamar lefeküdt aludni. Majd arra eszmélt, hogy áll valaki az ágya felett. Az arcába gázspray-t fújt, majd dulakodni kezdtek. Az idős asszonyt megrugdosta és meg is pofozta.

„A földön feküdtem. Hogy lerántott-e, vagy leestem, azt nem tudom. A térdem is fáj egy kicsit. Van egy kötényem, ami fel volt akasztva. Leemelte, és akkor ijedtem meg, hogy ugyan meg akar-e fojtani. Úgy csináltam, mint aki eszméletlen. Akkor ott hagyott. Itt az első helyiségben szoktam aludni. Ő meg elment előre, ott volt a pénz. Gondolta van idő, ha én már eszméletlen vagyok” - mondta Kanta Gézáné.

Annyi lelki ereje még volt, hogy elővegye a telefont, és a dunna alól felhívja a fiát. Ezt követően pedig megpróbált kijutni, de nem tudott, mert a férfi bezárta a bejárati ajtót és kivette a kulcsot belőle. A hölgy akkor felment az emeletre, és az erkélyen húzódott meg, segítségre várva. A hangzavarra és kiabálásra sok lakó kiszaladt. Az elkövető pedig az egyik ablakon ugrott ki. A kerítésen át a szomszéd udvaron landolt, ahol egy ruhaszárítóra esett.

Majd egy kapun menekült tovább, de csupán az akácosig jutott. Mikor utol érték, már a rendőrség is a helyszínen volt. Az asszony fia számára akkor vált világossá, hogy ismeri az elkövetőt. Ugyanis korábban üzleti kapcsolatban álltak. A svájci férfi pedig vélhetően így akart elégtételt venni korábbi sérelmeiért. Végül lefoglalták tőle az eltulajdonított pénzt, a gázspray-t és egy elektromos sokkolót is.

„Nem sokkal a bejelentést követően a rendőrjárőrök a helyszín közelében elfogták. Előállították az Ózdi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatása alkalmával a terhére rótt bűncselekményt elismerte. Kiváltó okként egy korábbi nézeteltérésre hivatkozott. Őrizetbevételéről gondoskodtak kollégáim és indítványozták előzetes letartóztatását” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Ma az Ózdi Járásbíróságra már bilincsben vezetették át. A férfi egymillió forintot és mintegy hatezer eurót akart ellopni. Tette akár 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Külföldi állampolgárságára, valamint arra tekintettel, hogy életvitelszerűen nem Magyarországon él és dolgozik, feltehető a szökés veszélye. Emellett pedig a környezetében élők tanúkénti kihallgatása is szükséges. Jelenléte pedig veszélyezteti a bizonyítást, így október 10-ig elrendelték letartóztatását. A döntéssel szemben a gyanúsított fellebbezett.


0667_0_t 0667_1_t 0667_2_t 0667_3_t
0667_4_t 0667_5_t 0667_6_t 0667_7_t
0667_8_t
Vissza