Aranyos hétvége (képgalériával)2021. szeptember 9. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/10662_0_300.jpgTöbb mint tíz aranyéremmel tértek haza az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület versenyzői a Kiskunfélegyházán megrendezett Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupáról. A tagok kemény felkészülést tudhatnak a hátuk mögött, a befektetett 12 hetes céltudatos edzésmunkának pedig meglett az eredménye. A sportembereknek nincs megállás, ugyanis két hét múlva a miskolci világbajnokságon szállnak harcba a dobogós helyezésekért.

Mértani pontossággal kidolgozott két és fél hónapos terheléses felkészülést tudhatnak a hátuk mögött az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület versenyzői. Gyuricska István, a csapat edzője azt mondja hatvan százalékról indultak, és kilencvennél fejezték be a munkát.

„Edzésen sokkal szigorúbb voltam, sokkal többet követeltem meg, sokkal nagyobb szintet állítottam fel nekik. Tudva és ismerve azt, hogy a versenykörülmények teljesen másabbak. Ott annyi zavaró tényező van, amit itt nem tudunk produkálni. Rosszul lapoznak fel. Csúszik a verseny, fél órás szünetet hirdetnek, de már fel vagyunk készülve, nem tudjuk mikor kezdünk. Tehát millió olyan zavaró körülmény van, ami tudom, hogy mindig visszavet egy picit esetleg a teljesítményből. De ezt félretéve, a versenyzők akkor is azt hozták, amit én nagyon nagyon szerettem volna” - nyilatkozta Gyuricska István, az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület elnöke.

A kemény edzésmódszer és a befektetett munka meg is hozta a gyümölcsét. A Kiskunfélegyházán szeptember 3. és 5. között megrendezett Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupán hat fővel szálltak harcba az érmekért. Első nap a hölgyeké volt a főszerep, ahol fekvenyomásban, guggolásban és felhúzásban is eredményesek voltak. Ferkel Katalin három magyar rekordot ért el, és egy abszolút első helyet is bezsebelt.

„Nagyon nehéz 12 hetünk volt. Borzasztó nehéz. Kőkeményen helytálltunk. Nagyon jó csapatunk van. Együtt tudtuk ezt elérni, együtt dolgoztunk minden egyes edzésen. Kínlódtunk, szenvedtünk, örültünk. Az eredmény az meglett, viszont két hét múlva jön a világbajnokság, és majd ott meglátjuk, hogy mi lesz. Reméljük ettől sokkal jobb eredményeket is tudunk hozni” - mondta Ferkel Katalin, az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület versenyzője.

Elszánt nőkből nincs hiány az egyesületben. Sztrunga Ildikó is remekül zárt, bicepszben első lett. Papp Ágnes is három országos csúcsot döntött meg, de felhúzásban is jeleskedett. Emellett pedig bírói feladatokat is ellátott a rendezvényen, valamint felkérték a miskolci világbajnokságra is közreműködni ebben a szerepben. Musatics Máté fiatal kora ellenére kétszer állhatott a dobogó legfelső fokára. A viadalra ifj. Gyuricska Istvánnal készült. A sportág tavaly nyáron ejtette rabul.  

„Ebben érzem magam jól, ebben tudom kifejteni minden erőmet. Próbálom mindig összeszedni magam ebben a sportban, mert itt nagyon ott kell lenni fejben” - fogalmazott Musatics Máté, az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület versenyzője.

Lőrincz Ádám Bence egy második és egy harmadik helyet tett hozzá a nagy egészhez, emellett pedig erőemelésben jól szerepelt. A kemény munka után mindig kell a visszacsatolás. Egy versenyen pedig mindig pontosan kiderül, kik vagyunk és mire elég az a munka, amit beletettünk. Az ózdiak mérlege a három napról 12 arany, 4 ezüst, 1 bronz érem. Felállítottak 4 országos csúcsot, elhoztak két kupát abszolútban és legalább 20 oklevelet kaptak.


0662_0_t 0662_1_t 0662_2_t 0662_3_t
0662_4_t 0662_5_t 0662_6_t 0662_7_t
0662_8_t 0662_9_t 0662_10_t 0662_11_t
0662_12_t 0662_13_t 0662_14_t 0662_15_t
0662_16_t 0662_17_t 0662_18_t
Vissza