Pihenők a völgyben (képgalériával)2021. szeptember 8. (szerda) 19:00 - Városnews/10655_0_300.jpgHelyükre kerültek a filagóriák a Bíben-völgyben. A területet a város vezetése kulturált környezetté szeretné alakítani, ezért Farkas Péter Barnabás területi képviselő már megtette az első lépéseket. A külső vállalkozók elkészítették, majd a reggeli órákban a helyükre tették a beülőket. A további tervek között szemétgyűjtő, esőbeálló és újabb filagóriák kihelyezése is szerepel.

A Bíben-völgy az ózdiak egyik népszerű kirándulóhelye, ami a nagy érdeklődés miatt időközönként fejlesztésre, karbantartásra szorul. Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője már korábban felmérte a helyszínt, és megkezdte az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak segítségével a pihenő rész kialakítását. Ebből a célból három darab filagóriát készíttetett, amelyek ma elfoglalták végleges helyüket.

„Felismertem azt az igényt, hogy ide a Bíben-völgybe kijáró, szabadidőt eltölteni vágyók szeretnének egy kulturált környezetet megtapasztalni. Habár korábban kialakították itt a szalonnasütő helyeket, azok idővel tönkre menetek, néha a vandál kezeknek is áldozatul estek, és ezért elhatároztam, hogy egy kulturált, felújított, sok ember által használható környezetet alakíttatok itt ki, és ennek alapján rendeltem meg a vállalkozótól első körben ezeket a filagóriákat, amelyeknek az alapját az Ózdi Városüzemeltető Intézmény alakította ki” - mondta Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

A külső vállalkozók ma reggel szállították a helyszínre a filagóriákat. Az első kettőt már a korai órákban a helyére tették, majd a harmadikkal is a helyszínre érkeztek. Leemelték a kocsiról, majd behelyezték az előre elkészített keretbe.

„Az imént kihelyezett filagóriákat Farkas Péter Barnabás alpolgármester úr megrendelésére készítettük el. Ezzel a gesztussal is szerette volna még szebbé és komfortosabbá tenni a Bíben-völgyet. Anyagát tekintve fenyőfából készült, a festés során kapott egy lakkréteget, amivel szeretnénk, ha minél hosszabb ideig megmaradna a jelenlegi állapotában a filagória” - nyilatkozta Mihalóczki Kevin, az Erdészeti Szakirányító Vállalkozás erdészeti szakirányítója.

Hogy minél kellemesebb környezetet teremtsenek a völgyben, a jövőre nézve további tervek is vannak. Szeretnének majd padokat kihelyezni a sütögető helyek mellé, továbbá fából készült szemétgyűjtőket, de esőbeálló és további filagóriák kihelyezése is a projektek között szerepel.


0655_0_t 0655_1_t 0655_2_t 0655_3_t
Vissza