Útszakasz bővítés (képgalériával)2021. szeptember 7. (kedd) 19:00 - Városnews/10650_0_300.jpgÚtfelújítási munkálatok zajlanak a Március 15. úton. Az említett útszakasz magába foglal egy éles és szűk kanyart, amin a járművekkel nagyon nehezen lehet közlekedni. Ma az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói hozzákezdtek ennek a résznek a bővítéséhez. A feladatok előreláthatólag két hétig fognak tartani.

Felzúgtak a munkagépek ma reggel a Március 15. úton. Hosszú ideje gondot jelent az arra közlekedőknek a beláthatatlan, szűk útkanyarulat. Korábban már több bejelentés is érkezett a város vezetőségéhez, akik úgy vélték, hogy szükséges a szakasz kibővítése. Városunk polgármesterének a fő szempont a közlekedők biztonsága, ezért minél előbb meg kell oldani ezt a problémát.

„Közlekedési szempontból évek óta problémásnak ítéltem meg a mögöttünk látható kanyarívet, hiszen olyan szűk az útpálya, hogy két autó is nehezen fér el egymás mellett, nem még hogyha kerékpáros közlekedik rajta, így Garami György képviselő úrral egyeztetve, az ő képviselői keretének a terhére az Ózdi Városüzemeltető Intézmény most ezt a kanyarívet egy méterrel kiszélesíti. Bízunk benne, hogy sokkal biztonságosabb lesz a jövőben a közlekedés ezen a részen is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói ma reggel vonultak ki munkagépeikkel, és kezdtek hozzá a feladatok elvégzéséhez. Az útszakasz kibővítésének első lépése, hogy az út szélén található szegélyeket kiszedik, majd a felesleges földet elszállítják onnan.

„A Március 15. útnak, a Zsolnay tér fölötti szakaszával az a probléma, hogy nagy ívben kanyarodik és közben emelkedik az út, ezért eléggé beláthatatlan. Azt találtuk ki megoldásként, hogy egy méterrel kiszélesítjük az utat, körülbelül hetven méter hosszúságban. Ez azzal jár, hogy az ott lévő rézsűt leszedjük, csinálunk egy úgynevezett tükröt 25 cm mélyen. Salak, beton és aszfalt terítést végzünk rajta” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói kérik az autóvezetőket, hogy a napokban figyelmesebben közlekedjenek a balesetek elkerülése érdekében. A munkavégzés forgalomirányítás mellett zajlik. A helyszín egyébként a szalagozásnak köszönhetően már messziről is jól látható.


0650_0_t 0650_1_t 0650_2_t 0650_3_t
0650_4_t 0650_5_t
Vissza