Környezetbarát megoldás2021. szeptember 3. (péntek) 19:00 - Városnews/10645_0_300.jpgSikerült üzembe helyezni a Fűtőerőműben az új gáztalanítót, azóta hibátlanul működik. Csupán apróbb változtatásokat kellett eszközölniük a dolgozóknak, mint például a belépő víz hőfokának átállítása. Az új rendszer a mai kor követelményeinek mindenben megfelel.

Az országban a Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. alkalmaz ilyen megoldást a város ellátásra. A berendezés megakadályozza a káros folyamatokat a keringetett vízrendszerben, környezetbarátabb, mint a régi. Most, hogy leállították a gőzkazánokat sokkal kevesebb káros anyag kerül a levegőbe. Az Ózdi Távhő Kft. szakemberei múlt héten végezték a nyári karbantartással kapcsolatos feladatokat. Erre az időszakra tervezték a váltást is, de nem várt problémákkal szembesültek, amelyeket végül tegnapra sikerült megoldaniuk.

„Ennek a berendezésnek a beüzemelését a nagy javítás idejére terveztük, de sajnos a PLC meghibásodása miatt ez meghiúsult, ezért egy új PLC-t kellett rendelni. Ezt az osztrák kollégák megtették, és ma érkeztek délben, és azóta folynak a tesztek. A PLC-nek az a része ment tönkre, ami tulajdonképpen a jeleket fogadja, vagyis a jelfeldolgozó része. Most ha a kollégák túl lesznek a teszten, akkor megpróbáljuk beindítani” - mondta Peták Tibor, az Ózdi Távhő Kft. üzemviteli üzemvezetője.

Vissza