Piaci körkép (képgalériával)2021. szeptember 3. (péntek) 19:00 - Városnews/10642_0_300.jpgBefőzéshez vásárolt zöldségeket és gyümölcsöket a piacra érkezők többsége. Sokan kezdték meg a lecsó, befőtt és lekvár elkészítését, ezáltal pedig az eladók forgalma is megugrott. A legtöbben a paradicsomot, paprikát és szilvát keresik. Holnap pedig megjelenik a gomba is a kínálatban.

A pultok előtt válogattak a Városi Piacon az emberek ma reggel. Most kicsivel többen érkeztek, ugyanis már készülnek a betakarítási szezonra. A kereskedők szerint egyre többen elkezdik főzni a lecsót, lekvárokat, befőtteket, ezért a legkeresettebb termékek is az ezekhez szükséges alapanyagok.

„Most a legjobban a piacon a paradicsom és a paprika fogy, lecsó szezon van. Aztán jön a zsákos krumpli, zsákos hagyma, ezeket télire szeretik betárolni. Gyümölcsök közül a szőlő, a barackfélék, a szilva. Ezeket viszik most a legjobban” - mondta Bartók Józsefné, kereskedő.

Akadtak olyanok, akik kihasználták a nyár végét és egy kis hűsítő dinnyével tértek haza. Sokak táskájában lapult a hétvégi ebédhez szükséges zöldségekből is, de a legtöbben már a téli időszakra készülnek. Reggel a húsos pult előtt is szép számmal sorakoztak a vásárlók, ugyanis friss húsokat szerettek volna hazavinni.

„Most egyelőre még csak alapanyagot, krumplit, szilvát, zöldségeket veszünk, utána hús következik a végén a vásárlásnak. Na meg majd füstölt szalonna és egy kis kolbász. De ez nem úgy van, hogy pontosan szombatra és vasárnapra, mert hogyha már hétvégén főzünk, abból hétfőn és kedden is marad” - hangsúlyozta Ipacs József.

„Ebből lekvár is lesz, meg van benne olyan, ami befőzni való, kicsit keményebb. Paprikát akarunk még venni, paradicsomunk az van, a feleségem csinál lecsót, úgyhogy paprikáért jöttünk még” - nyilatkozta Bodnár Béla.

Holnap egyébként szinte az összes szerződött gombaárus kitelepül a piacra frissen szedett gombákat árulni. Többféle vargánya is megtalálható lesz a kínálatban, így érdemes korán érkezni, hogy mindenki hozzájuthasson kedvenc erdei csemegéjéhez.


0642_0_t 0642_1_t 0642_2_t 0642_3_t
0642_4_t 0642_5_t
Vissza