A lélek húrjain (képgalériával)2021. augusztus 30. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/10629_0_300.jpgNagy sikerrel zárult a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark nyári kertmozi sorozata. Az érdeklődőket múlt pénteken a Sok hűhó Emmiért című alkotás megtekintésére, és egy kamarakoncertre invitálták az épület falai közé. A Szeleczky Zita köré szerveződő események még július végén indultak, amelyhez kapcsolódóan egy időszaki kiállítás is nyílt. Ennek relikviái év végéig még megtekinthetők.

A 30-as, 40-es évek hangulatát idéző dallamok töltötték be a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark épületének falait múlt pénteken. Mindez az intézmény nyári kertmozi sorozatának záró programjához kapcsolódott, amelynek során a vendégek Váradi Zoltán és barátainak kamarakoncertjét hallgathatták meg. A zenei repertoárban olyan slágerek csendültek fel, mint a Tündérkirálynő, a Lila akácok és a Szomorú vasárnap. Az NFÉ által szervezett eseményeken Kozup Sándor is rendszeresen részt vesz.

„Illő módon búcsúzik az NFÉ kertmozija ezzel a gyönyörű koncerttel. Dinamikus, érzelemdús koncertet láthattak és hallhattak, és élhettek át a nézők” - mondta Kozup Sándor.

Az NFÉ programjának vendégei közel húsz melódiát hallgathattak meg a Miskolci Nemzeti Színház zenészeinek tolmácsolásában. A siker pedig nem maradt el, hiszen a résztvevők többször is visszatapsolták a művészeket. A közönség soraiban ült Ronyecz Ákosné is, aki családjával érkezett. Ők rendszeres látogatói az NFÉ által szervezett eseményeknek.

„Amikor lehetőségünk van, legtöbbször igyekszünk itt lenni, akár kertmozin, akár a gyerekek részére szervezett rendezvényeken. Mindig érdeklődéssel figyeljük a programjaikat, mert mindig a legmagasabb szakmai hozzáértéssel rendezik meg, és bonyolítják le ezeket a rendezvényeket, ami hatalmas élmény mindannyiunk számára” - fogalmazott Ronyecz Ákosné.

A kamarakoncert után a vendégek este fél kilenctől tekinthették meg az 1940-ben készült, Sok hűhó Emmiért című alkotást Szeleczky Zita és Jávor Pál főszereplésével. A humoros és fordulatos történet a zenei élményt követően szintén magával ragadta a közönséget. Ádám Eszter az elkövetkező időszak további eseményeiről is beszélt.

„Az ősz vonatkozásában tematikus vetítéseket folytatunk, illetve szervezünk. Így erre készülünk a közeljövőben. A Kulturális Örökség Napjai alkalmából lesz egy olyan hétvégénk, ahol építészeti szakmai szempontból mutatjuk majd be a Fúvógépházat, mint Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot. Továbbá a szeptemberben megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon is részt veszünk, ahol bemutatkozunk” - nyilatkozta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A kertmozi sorozat a múlt pénteki programmal lezárult. Ám az intézmény a továbbiakban is várja a látogatókat, hiszen állandó kiállítása mellett az érdeklődők a Szeleczky Zita élete és művészete című időszaki tárlatot december 31-éig még megtekinthetik.


0629_0_t 0629_1_t 0629_2_t 0629_3_t
Vissza