Vöröskeresztes tábor (képgalériával)2021. augusztus 13. (péntek) 19:00 - Híreknews/10585_0_300.jpgHatnapos tábort tart a Magyar Vöröskereszt. Ezt a lehetőséget egy pályázat útján nyerték el. Tizenöt gyerek vehet részt a programokon reggel nyolctól délután négy óráig. Többek között az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, valamint a Hangonyi Kalandparkban is jártak.

Hétfőn kezdődött a Köszi érték! Közösen, Szívesen! elnevezésű, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által szervezett tematikus tábora. A programokon hat napon át vehet részt tizenöt általános iskolás korú gyermek. Reggel nyolctól tizenhat óráig foglalkoznak a Vöröskereszt munkatársai és az önkéntes segítők a fiatalokkal. 

„Ezt a tábort egy pályázat által sikerült megvalósítani. A Magyar Vöröskereszt segítséget nyújtott benne. Általuk jött ki a szelfi station, azzal is csináltunk egy jó pár fotót. A gyerekek ezt is nagyon élvezték” - nyilatkozta Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének területi munkatársa.  

Hétfőn ismerkedéssel kezdték a napot, délután pedig a csecsemőgondozás ismereteibe nyerhettek betekintést. Kedden egy elsősegély előadáson vettek részt, majd ezt követően kreatív foglalkozásokkal fejleszthették magukat az általános iskolások. Németh Roland például önkéntesként dolgozik itt három napig. Régóta kapcsolatban áll az Vöröskereszt helyi munkatársaival.

„Eszterék kértek fel, hogy tudok-e segíteni a tábor lebonyolításában. Így veszek részt ezeken három napig, csütörtökön ma és holnap a strandon” - mondta Németh Roland, önkéntes.

Szerdán az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon is jártak, emellett az egészséges életmódról hallgathattak meg egy előadást. Tegnap pedig a Hangonyi Kalandparkban próbálhatták ki például a kajakozás élményét.

„Én nagyon jól érzem magam, nekem ez az eddigi legjobb tábor, ami ilyen bejárós. Nagyon jól érzem magam. Voltunk például a tűzoltóságon és a kalandparkba Hangonyon. Csónakáztunk, kenuztunk meg kajakoztunk. Nekem a kajak az jobban tetszett” - hangsúlyozta Komenda Bianka.

A mai napon a Civil Házban töltötték a délelőttöt. Játszottak, és ajándékokat osztottak ki a lurkók között. A csomag tartalmazott egy hátizsákot, filctollkészletet és lámpát is. Ezek mellett törölközőt is kaptak. Minden nap ellátják őket reggelivel, ebéddel és uzsonnával, ezenfelül friss gyümölcsöket is csemegézhetnek a fiatalok.

„A mai napon mozizni fogunk, és megyünk még a mentőállomásra” - emelte ki Balogh Ádám.

„Kaptunk szép vöröskeresztes tollakat, és egy ugyan ilyen jegyzetfüzetet is” - fogalmazott Doncsev Barnabás.

A 49. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen is részt vettek ózdi tanulók. A megyei döntőn különböző feladatokat és tesztkérdéseket kellett megoldaniuk az öt főből álló csapatoknak.
 
„Kicsit nehéz volt, szűkös volt az időkeret, mert csak két hét volt rengeteg feladat megoldására. Viszont sikerült megoldanunk őket. Eléggé kreatívak voltak a feladatok készítői, mert sokféle fajtát csináltak. Videóra kellett venni például kötözéseket, fektetéseket. Voltak ilyen feladatlapok, amiket online kellett kitölteni” - nyilatkozta Gyetvai Panna.

Az országos versenyre az a három csapat jutott be, akik a legtöbb pontot szerezték. Köztük szerepel az ózdi Bolyky Tamás Általános Iskola csapata is. Az utolsó fordulót, azaz a döntőt szeptember 11-én rendezik majd meg Békéscsabán.


0585_0_t 0585_1_t 0585_2_t 0585_3_t
0585_4_t 0585_5_t
Vissza