Pártelnöki látogatás (képgalériával)2021. július 23. (péntek) 19:00 - Politikanews/10525_0_300.jpgAz ózdiakkal találkozott dr. Thürmer Gyula. A Magyar Munkáspárt elnöke és a szervezet aktivistái a kétszázötvenezer forintos minimálbérért gyűjtöttek aláírásokat. Az eseményen szó esett a közelgő országgyűlési választások tétjéről és arról is, hogy milyen problémák érintik leginkább a térséget.

Nem első alkalommal települt ki a Magyar Munkáspárt standjával a kétszázötvenezer forintos minimálbér érdekében. A cél, hogy ugyanennyi szignóval szimbolizálják a dolgozók hangját. A Városház téren megtartott eseményen dr. Thürmer Gyula a szervezet elnöke úgy fogalmazott, hogy az emberektől kell megtudni, hogy milyen gondjaik, nehézségeik vannak.

„Az emberek elmondják azt is, hogy a koronavírus idején az elmúlt egy esztendőben felélték a tartalékaikat, kiköltekeztek. A bankból kivették a pénzüket, hogy tudják fedezni az életüket, olyan helyzetben, amikor elvesztették a munkájukat, ideiglenesen vagy végleg. A Munkáspárt ebben a helyzetben azt gondolja, hogy a legfontosabb kérdés, hogy az embereknek legyen miből megélniük. Nem csak a milliomosoknak és milliárdosoknak, hanem annak a tízmillió embernek is, aki ebben az országban él” - mondta dr. Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke.

Kónya Béla a párt központi bizottságának területi instruktora kifejtette, hogy városukat a rendszerváltás óta mostohagyermekként kezelik. Ezért is fontos a minimálbér növelése, hiszen minden termék ára megemelkedett és az itt élő családok is szeretnének boldogulni. Ehhez pedig pénz kell. Szerinte a középréteg egyre lejjebb csúszik, és mintegy négymillió ember kritikus helyzetben van.

„Ha ez a szociális szakadék tovább mélyül, akkor utána már áthidalhatatlan szakadékok lesznek. Ez a 250 ezer forint mindent nem fejez ki, hanem egy vízió. A lépéseket meg kell tervezni és az inflációval, az áremelkedéssel és költségnövekedéssel viszonylagosan összhangban lévő intézkedéseket kell tenni a fejlesztés érdekében” - hangsúlyozta Kónya Béla, a Magyar Munkáspárt Központi Bizottságának területi instruktora.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a közelgő választáson igyekeznek minden körzetben jelöltet állítani. Szerinte nem csak a Fidesz és az ellenzék közül lehet dönteni, hanem egy harmadik opció is rendelkezésre áll. Itt jöhet szóba a Magyar Munkáspárt, amely ahogy fogalmaztak a szegények és a nép érdeke mellett áll ki.


0525_0_t 0525_1_t 0525_2_t 0525_3_t
0525_4_t 0525_5_t 0525_6_t
Vissza