Városi ügyek (képgalériával)2021. július 22. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/10522_0_300.jpgAz önkormányzati úthálózat fejlesztéséről szóló napirenddel kezdődött a képviselő-testület mai ülése. Egyebek mellett döntöttek térfigyelő kamera helyének kijelöléséről, Szervezeti és Működési Szabályzat módosításról és különböző támogatásokról is. Egy-egy témát leszámítva vita nélkül zajlott a tanácskozás és minden pontot elfogadtak.

Hosszú időt követően ült össze ismét személyesen Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Az eseményről hárman hiányoztak igazoltan, így tizenkét tag jelenlétével tartották meg az ülést. Elsőként az önkormányzati közúthálózat fejlesztéséről szóló javaslatról tárgyaltak. Janiczak Dávid polgármester kifejtette, hogy 2019 után ismét jelentős fejlesztésre van lehetőség, ami az utak teljes szélességű aszfaltozását jelenti.

„Több mint egymilliárd forint lenne a költsége annak, hogy minden rosszul járható utat leaszfaltozzon a város. Erre nincsen lehetőségünk, de szeretnénk, ha ütemezetten minden évben tudnánk haladni. Sajnos a következő éveket nem látjuk, mindig félni kell attól, ami már többször bekövetkezett, és a város nehéz helyzetbe került. Ebben az évben biztonsággal egy 135 milliós keretből tudjuk folytatni az utak felújítását. Mind a tíz képviselő a javaslatát megtette, mindenkinek a javaslata teljes mértékben befogadásra került, ezért az eredetileg tervezett keretet is meg kellett emelni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A javaslatot egyhangúlag fogadta el a testület, majd szintén ellenszavazat nélkül ment át a döntéshozókon egy pályázat a Rimaszombattal és Csíkszentsimonnal közösen megvalósítandó programok érdekében, a Szép Szó Irodalmi Kör évente megjelenő lapjának finanszírozása és az Ózdi Városi Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyása is. Ezután a helyi óvodák SZMSZ-e következett, amely kérdéskörben vita alakult ki. Dr. Csuzda Gábor a Fidesz-KDNP frakcióvezetője a témával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy kíváncsian várja az intézkedéseket, amelyeket annak érdekében hoznak, hogy a távozó köznevelési szakembereket pótolja az önkormányzat. Emellett szerinte nem becsülték meg kellőképpen a szakdolgozókat.

„Egy környező kistelepülés, egy pár száz fős, egy-kétezer fős vagy akár beszélhetünk három-négyezer lelkes településről is jobb alternatívát tud kínálni egy óvodai szakdolgozónak, mint egy közel harmincötezres város. Azt gondolom, hogy ez annak a beismerése, hogy nem megfelelően végzik a munkájukat. A normatív támogatás ugyanannyi, annyi pénzt kapnak a kistelepülések arányaiban a feladat ellátására, mint amennyit Ózd városa. Úgy gondolom a feladat adott, csak élni kell a lehetőséggel” - tette hozzá dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A polgármester elmondta, hogy a rendszer működtetésére nemhogy nem elég az állami normatíva, hanem azt több tízmillió forint saját forrással kell kiegészíteni. A támogatás arányszámai másképp realizálódnak a kisebb és másképp a nagyobb településeknél. Fidrus Péter területi képviselő szerint ebből a témából nem szabad politikai vitát generálni, hiszen az a célja mindenkinek, hogy a szakemberek itt álljanak munkába. Ezt követően döntöttek arról, hogy térfigyelő kamerát helyeznek el a Kohász utca és az Iparvasút utca kereszteződésébe. Hozzájárultak a Szentsimoni Nyugdíjas Klub székhelyének megváltoztatásához, illetve az Ózdi Városi Óvodák gazdasági vezetőjévé választották Csák-Molnár Esztert.


0522_0_t 0522_1_t 0522_2_t 0522_3_t
0522_4_t 0522_5_t 0522_6_t 0522_7_t
0522_8_t 0522_9_t 0522_10_t

 

Vissza