Önzetlen segítség (képgalériával)2021. július 21. (szerda) 19:00 - Városnews/10519_0_300.jpgGyógyászati segédeszközöket kaptak városunk idősotthonainak lakói. Már második alkalommal érkezett felajánlás egy svájci férfitől. Náluk hamar leselejtezik ezeket az eszközöket, amikre Ózdon nagy szükség van. A most átadott felszerelések hatalmas segítséget jelentenek az intézmények számára, ugyanis ezeket csak jelentős összegért tudnák beszerezni.

Különböző gyógyászati segédeszközök sorakoztak ma délelőtt a Kézenfogva  Gondozóház udvarán. A felszerelések mintegy ezer kilométert utaztak, míg Ózdra érkeztek. A helyszínen Hans Rickli átadta az adományt, amivel már második alkalommal segíti városunk időseit. Ebben Maczó József segített neki, akivel már nagyon sok éve szoros barátságot ápolnak. Emiatt a kapcsolat miatt jött létre ez a felajánlás.

„Egy nagyon kedves és jólelkű svájci úriember, akinek Arlóban van nyaralója, minden évben ide jár nyaralni, és körülbelül egy-két évente össze is gyűjt Svájcból gyógyászati segédeszközöket, amiket Ózdnak szokott ajándékozni, így történt ez most is. Nagyon jó minőségű és egyébként a mi technikai szintünkhöz képest fejlett kerekesszékeket, keretes járókereteket és mankókat hozott nekünk, amiknek nagy hasznát fogjuk venni az idősotthonokban. Az idősek részére fogjuk ezeket biztosítani, hogy minél biztonságosabban és minél korszerűbben tudjanak közlekedni ezekkel az új eszközökkel. Nagyon hálásak vagyunk az úriembernek az adományért” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezek az eszközök jelentős anyagi ráfordítást igényelnének, ha önerőből kellene beszerezni. Egy-egy szék ára bőven meghaladja a százezer forintot. Ezek tartós, jó minőségű darabok, amikre folyamatosan nagy szükség van az intézményekben. Az adományt az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézményhez tartozó idősotthonok között fogják szétosztani.

„Tolókocsikat kaptunk, támbotokat, valamint rolátort, ami nagyon nagy segítség lesz számunkra, hiszen az udvaron, amikor a levegőzésre kihozzuk a gondozottjainkat, és ha ezt fogják használni, akkor nagyobb biztonságot fog jelenteni nekik. Ezeket az eszközöket mind a három intézményünkbe, a Szabolcsközi, a Bulcsú úti és a Szent István úti intézményünkben fogjuk szétosztani” - nyilatkozta Nagy Viktória, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Szent István úti egységének intézményvezető ápolója.

Az átadást az idősek a teraszról nézték, és köszöntet is mondtak, hogy az adománnyal gondoltak rájuk. A segítség nagyon jól jön az intézménynek, mert ezáltal könnyebb és színvonalasabb az idősek élete az otthonokban.


0519_0_t 0519_1_t 0519_2_t 0519_3_t
0519_4_t 0519_5_t 0519_6_t 0519_7_t
0519_8_t 0519_9_t 0519_10_t 0519_11_t
Vissza