Drónos felvételek (képgalériával)2021. július 21. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/10517_0_300.jpgA legmodernebb eszközöket is beveti a rendőrség a bűncselekmények elkövetőivel szemben. Komoly problémát jelent térségünkben az illegális fürdőzés, így a közlekedési szabálytalanságok kiszűrését követően erre is drónos akciót szerveztek az egyenruhások. A jövőben folyamatosak lesznek az ilyenfajta megmozdulások, hogy ezzel is megakadályozzák a tragédiákat.

Folyamatosan visszatérő probléma az illegális fürdőzés. Az Arlói-tó iskolapéldája ennek, hiszen gyakori, hogy többen úszkálnak a kijelölt részen kívül. Ezzel kapcsolatban már több lakossági bejelentés is érkezett, így az Ózdi Rendőrkapitányság egyenruhásai kiegészülve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szakembereivel egy közös akciót tartottak az esetek kiszűrésére.

„Kollégáim az Arlói-tónál a tiltott fürdőzés visszaszorítására első alkalommal drónos akciót hajtottak végre. Ennek keretében megpróbálták az illegális fürdőzőket elfogni, illetve szabálysértéséi eljárást kezdeményezni velük szemben. Magyarország minden folyó és állóvizén, ahol nincsen kijelölve fürdőhely, tiltott a fürdőzés” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az elmúlt időszakban nemcsak innen, hanem a Sajóról és a Hangonyi-tóról is érkezett bejelentés a rendőrség felé. Az egyenruhások olyan eszközökkel vannak felszerelve, amelyekkel több száz méterről is meg tudják figyelni az elkövetőket, így nem ajánlatos megszegni a szabályokat. A felderítő drón egy akkumulátorral mintegy huszonöt percig képes a levegőben maradni, és több kilométerre képes elrepülni a pilótától.

Ahogy tábla is mutatja, az Arlói-tóban a kijelölt strandon kívül tilos a fürdőzés. Ez viszont nemcsak illegális, hanem életveszélyes is. A vízbe dőlt tereptárgyak, valamint a stégek mellett található vasdarabok, akár halálos sérülést is okozhatnak.

De nem ez jelenti az egyetlen veszélyforrást. Szintén komoly bajba kerülhetünk abban az esetben is, ha felhevült testtel a hideg vízbe ugrunk. Akár a legfelkészültebb úszókkal is előfordulhat, hogy izomgörcsöt kapnak, és ilyenkor gyors segítség nélkül akár tragédia is történhet. Sajnos korábban volt már halálos baleset a vízterületnél. 2014-ben például egy fiatal fiú vesztette életét, amikor egy társát akarta kimenteni.


0517_0_t 0517_1_t 0517_2_t 0517_3_t
0517_4_t
Vissza